Zoekresultaat 21 - 30 van 119 resultaten

  • COVID-19 maatregelen Flevolandse Balkonsceneregeling 2021, subsidie

    HET SUBSIDIEPLAFOND IS BEREIKT.
    U kunt geen subsidie meer aanvragen, het beschikbare bedrag is bereikt.

    Nu de coronacrisis voortduurt, wil de provincie de culturele sector ook in 2021 extra ondersteunen.
    Met deze tijdelijke regeling kunnen (podium)kunstenaars een bijdrage vragen voor het voorbereiden en realiseren van kleinschalige live-uitvoeringen voor publiek in Flevoland.
    Dit binnen de geldende coronamaatregelen.

    Voor deze regeling is in totaal €200.000 beschikbaar.

  • Nadere regels Voucher circulaire economie

    Provincie Flevoland heeft tot doel met deze voucher het stimuleren van de circulaire economie in Flevoland en duidelijkheid te verschaffen aan de potentiële aanvragers over de voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor deze voucher.

  • Innovatiefonds Bibliotheekfunctie Flevoland 2022-2025, subsidie

    De provincie heeft een innovatiefonds om de maatschappelijke relevantie van de bibliotheek te versterken.

    Een deel van het fonds is bestemd voor de bibliotheken om zelf vernieuwing in hun dienstverlening door te voeren. Het andere deel is bedoeld voor projecten van andere partijen - maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers - die kansen zien in innovatieve vormen van de samenwerking met de bibliotheek.

    De provincie is op zoek naar projecten van andere partijen die meerwaarde zien in een samenwerking met de bibliotheek. Op lokaal of regionaal niveau. Dat kan bijvoorbeeld een activiteit zijn waarbij de locatie van de bibliotheek wordt ingezet, of een project waarbij de kennis en expertise van de bibliotheekorganisatie wordt benut.

    De provincie ziet graag dat er de komende periode mooie projecten bij de bibliotheken tot stand komen en stelt daarvoor per project een subsidie van maximaal € 40.000 beschikbaar.

  • Opstijgen of landen buiten een vliegveld

    In de provincie Flevoland zijn er 2 zweefvliegterreinen en 2 helikopterlandingsplaatsen. Deze laatste 2 zijn bedrijfsgebonden.

    Het is verboden om buiten een vliegveld op te stijgen of te landen met een luchtvaartuig. Luchtvaartuigen zijn bijvoorbeeld helikopters, paragliders en zweefvliegtuigen. U heeft een 'tijdelijk en uitzonderlijk gebruik' (TUG) ontheffing nodig als u ontheffing van dit verbod wilt. U dient een aanvraag in bij de provincie.

  • Milieubelastende activiteiten uitvoeren in grondwaterbeschermingsgebieden

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in de Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Verbod
    In waterwingebieden en in beschermingsgebieden voor grondwater is het verboden om milieubelastende activiteiten uit te voeren die het grondwater in gevaar kunnen brengen. Het gaat onder andere om de volgende milieubelastende activiteiten:

    • Stookinstallaties
    • Opslaan van gevaarlijke stoffen
    • IPPC-bedrijven
    • Metaalbedrijven
    • Chemiebedrijven
    • Milieustraten
    • Chemische wasserij
    • Militaire kazernes

    Een volledige lijst vindt u in artikel 4.4 en artikel 4.6 van de Omgevingsverordening provincie Flevoland.

  • Ongewoon voorval bij een flora- en fauna-activiteit

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Een flora- en fauna-activiteit is een activiteit met mogelijke gevolgen voor wilde dieren en inheemse planten. Voor een flora- en fauna-activiteit heeft u een omgevingsvergunning nodig. In deze vergunning staan vaak voorschriften erop gericht om schade aan de natuur te voorkomen of ten minste zo klein mogelijk te houden.

    Een ongewoon voorval is alles wat afwijkt van de normale bedrijfsactiviteiten en waardoor nadelige gevolgen ontstaan voor de natuur, de veiligheid en de gezondheid van mens, dier en plant. Zelfs als er door een incident slechts een dreiging ontstaat voor nadelige gevolgen is er al sprake van een ongewoon voorval.

    Voert u een flora- en fauna-activiteit uit, dan bent u verplicht direct aan ons te melden wanneer er zich een ongewoon voorval voordoet.

    Bent u iemand anders die een ongeval voorval constateert, dan willen wij ook graag dat u dit direct bij ons meldt. Wij kunnen dan zo snel mogelijk actie ondernemen.

  • Grootschalig opwekken van energie (50 MW of meer)

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Grootschalig opwekken van energie door middel van stoken wordt beschouwd als IPPC-installatie. Het gaat dan om een totaal ingangsvermogen van alle stookinstallaties van meer dan 50 MWth. Dit zijn bijvoorbeeld elektriciteitscentrales of grote stookinstallaties bij andere bedrijven zoals raffinaderijen of chemische bedrijven.

    Voor het grootschalig opwekken van energie in een IPPC-installatie heeft u een omgevingsvergunning nodig. U vraagt dan in het Omgevingsloket een omgevingsvergunning aan voor de activiteit Grootschalig opwekken van energie (50 MW of meer).

  • Melden nieuwe grondwaterverontreiniging

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De belangrijkste regels kunt u nu terugvinden in het Omgevingsverordening provincie Flevoland.

    Verontreiniging grondwater ontdekken
    In het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) staat, dat u bij een aantal activiteiten voorafgaand een bodemonderzoek moet doen. De resultaten van dit bodemonderzoek moet u meestal indienen bij de gemeente.

    Echter als dankzij uw bodemonderzoek een grondwaterverontreiniging wordt geconstateerd die nog niet bekend was, dan moet u de resultaten van uw bodemonderzoek ook indienen bij de provincie. Zo kunnen wij bijhouden op welke plekken in Flevoland sprake is van grondwaterverontreiniging. 

    Bodemonderzoek indienen
    U dient de resultaten van uw bodemonderzoek in via het Omgevingsloket bij de activiteit Melden nieuwe grondwaterverontreiniging.

  • Sport, subsidie

    Wanneer u projecten organiseert die bijdragen aan de versterking van de lokale sportinfrastructuur of waar relaties worden gelegd tussen sportaanbieders en onderwijs, welzijn en gezondheid, kunt u daarvoor subsidie aanvragen bij de provincie.

  • Voorziening onverwijlde bijstand

    Bijstand vraagt u aan bij de gemeente. De gemeente neemt het besluit over het verlenen van bijstandsuitkeringen. Heeft de gemeente niet binnen 4 weken hierover beslist? Dan moet de gemeente besluiten of u een voorschot kunt krijgen. Dit voorschot verrekent de gemeente later met uw uitkering.

    Weigert de gemeente u een voorschot te geven? Of is het voorschot te laag? Dan kunt u bij de provincie een voorziening onverwijlde bijstand aanvragen. Geeft de provincie u gelijk? Dan moet de gemeente onmiddellijk het voorschot geven of verhogen.

    Dit kan als het gaat over een voorschot voor de bijstand. Of over het voorschot van de aanvullende bijstand voor ouderen (AIO) van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).