Zoekresultaat 21 - 30 van 109 resultaten

  • Tourist Shop Yerseke

    Vindt hier toeristische informatie over Reimerswaal.

  • Sociale teams

    In de gemeente Reimerswaal zijn er sociale teams in de kernen: Hansweert, Krabbendijke, Kruiningen, Rilland, Waarde en Yerseke.

  • Gladheidsbestrijding

    Het strooiseizoen, de stand-by periode, loopt van 1 november tot 15 april (indien noodzakelijk ook buiten deze periode). De gemeente Reimerswaal strooit preventief om gladde wegen te voorkomen. Dit betekent dat er gestrooid wordt op basis van gladheidsverwachting.

  • Brandgang

    Een brandgang is een pad tussen huizenblokken om via de achterkant de tuinen en/of de schuurtjes te bereiken. De gemeente is lang niet altijd eigenaar van een brandgang. Brandgangen zijn slechts bij uitzondering in eigendom/beheer bij de gemeente. In het merendeel van de gevallen betreft dit de woningbouwcorporatie of particulieren. De gemeente ontvangt regelmatig klachten over de toegankelijkheid van brandgangen. Veel brandgangen worden geblokkeerd door het laten staan van bijvoorbeeld fietsen, brommers en vuilcontainers. Het is belangrijk dat u de brandgang vrijhoudt. De brandgang kan voor u als bewoner als tweede vluchtweg dienen. Ook de brandweer kan er voor kiezen om van de brandgang gebruik te maken. Een brandgang is niet verplicht door de brandweer, er is ook geen regelgeving waar in een bepaalde situatie een brandgang verplicht wordt. Echter wil dit niet zeggen dat iedereen vrij is om te doen met een brandgang wat hij/zij wil. Een brandgang is vaak notarieel vastgelegd tussen buren onderling en geregistreerd bij het kadaster. In de notariële akte is opgenomen dat buren bijvoorbeeld ‘recht van overpad’ hebben. Voor de gemeente is het dan ook moeilijk om op het juiste gebruik van een brandgang te controleren, dit omdat er geen overzicht is van wie welk recht heeft. U als bewoner dient dus samen met uw buren zorg te dragen voor een vrije doorgang in de brandgang.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente verzorgt, op kosten van de aanvrager, de aansluiting tot de perceelgrens van uw terrein inclusief ontstoppingsstuk.

  • Reconstructie Ter Weel

    Na de nieuwbouwwoningen van Beveland Wonen aan de H.A. Fonteinestraat in Krabbendijke zijn we van plan om de inrichting rondom Ter Weel en omgeving te reconstrueren. De ronde parkeerterreinen zijn niet praktisch en voor beheer en onderhoud zijn de parkeerterrein moeilijk te onderhouden. Door de trottoirs in een opvallende kleur uit te voeren, willen we meer aandacht geven aan de voetgangers. Ook zijn we van plan om de omgeving klimaatbestendiger in te richten. In dit project willen we zo veel mogelijk bomen behouden en is er ruimte voor aanplant van nieuwe bomen.

  • Kernwaarden

    De gemeente is er voor de lokale samenleving, gevormd door de inwoners, bedrijven, verenigingen en instellingen. We hebben dienstverlening hoog in het vaandel staan en streven altijd naar verbetering. De mening van onze samenleving doet ertoe: wij vragen actief om feedback en betrekken deze bij verbetering van de dienstverlening.

  • Melding doen over groen

    Overlast van onze groenvoorzieningen, zoals een laaghangende tak, zichtbelemmerende beplanting of vergeten onkruid kunt u online melden. Omschrijf de locatie goed. Als het kan, voeg dan ook een foto toe. Gevallen waarbij enige spoed is, zoals een tak die bijna op de weg valt, graag telefonisch melden via 0113 395 000.

  • Japanse Duizendknoop

    Japanse Duizendknoop is een woekerende plant, een invasieve exoot, met hele sterke wortels. De wortels kunnen schade veroorzaken aan verhardingen en woningfunderingen. Japanse Duizendknoop in de tuin ontdekt? Verwijder deze dan met de wortels nog intact en voer af met het restafval. Dus niet in de gft-container! Als niet alle wortels in zijn geheel kunnen worden verwijderd en deze geen schade aanrichten, blijft de groeiplaats beperkt door deze juist niet te verstoren. In Reimerswaal zijn enkele groeiplaatsen bekend. Komt u een nieuwe groeiplaats tegen, geef deze locatie (liefst met duidelijke foto’s) door!

  • Maaien in de gemeente

    Het maaien gebeurt op het gras van gazons, speelveldjes, bermen, parken, braakliggende terreinen, sommige dijken, watergangen en vijvers binnen de bebouwde kom en op bedrijventerreinen. Vóór de start van het maaiseizoen wordt gekeken naar broedplaatsen. Het maaien in de buurt van broedplaatsen wordt pas gedaan als de jongen het nest hebben verlaten (Wet natuurbescherming). Hierdoor ziet het er soms onverzorgd uit, maar de situatie is tijdelijk. Wat maaien we en wanneer?