Zoekresultaat 31 - 40 van 47 resultaten

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

  Met een paspoort of identiteitskaart kunt u zich identificeren. Het zijn ook reisdocumenten waarmee u naar andere landen kunt reizen. Met een paspoort kunt u alle landen bezoeken. Met een identiteitskaart kunt u de meeste Europese landen bezoeken. Voor sommige landen heeft u aanvullend een visum nodig.

 • Parkeervergunning voor buitenlandse studenten

  Studeer jij vanuit het buitenland aan de Maastricht University en Zuyd Hogeschool dan zijn er speciale parkeerregelingen voor studenten uit het buitenland.

 • Bezoek uit het buitenland

  Als u bezoek krijgt uit het buitenland kan het zijn dat u een garantstelling of een particuliere logiesverstrekking aan moet vragen. Uw bezoek heeft dit nodig bij het aanvragen van een visum.

 • Zakenpaspoort

  U kunt een zakenpaspoort aanvragen als u vaak naar het buitenland reist. Dit paspoort heeft 66 pagina’s in plaats van 34. U heeft dan meer ruimte voor visa en stempels. Als u 18 jaar of ouder bent, is uw paspoort 10 jaar geldig. Voor iedereen onder de 18 jaar is het paspoort 5 jaar geldig. In uw paspoort staat tot welke datum het geldig is.

 • Aangifte overlijden

  Is een naaste overleden, dan komt er veel op je af. Een begrafenisondernemer of uitvaartverzorger weet wat er allemaal geregeld moet worden. Hij of zij verzorgt meestal ook de overlijdensaangifte. Maar u kunt dit ook zelf regelen. U moet hiervoor een afspraak maken bij het GemeenteLoket.

 • Trouwen in het buitenland, verklaring

  U kunt als Nederlander in het buitenland trouwen. Het land waar u wilt trouwen, kan om toestemming van uw gemeente vragen. De gemeente kan daarom een 'verklaring van huwelijksbevoegdheid' of een 'ongehuwdverklaring' voor u maken. Een verklaring van huwelijksbevoegdheid is 6 maanden geldig. Hoelang een ongehuwdverklaring geldig is, verschilt per land.

 • Vervoervoorzieningen

  De gemeente ondersteunt mensen die niet zelfstandig kunnen reizen. Het gaat om reizen in de vrije tijd, bijvoorbeeld naar de supermarkt, naar de sportclub of naar familie. Voor reizen naar het werk, ziekenhuis, een opleiding of dagbesteding bestaan aparte regelingen.

 • Milieu, handhaving

  Als u denkt dat een bedrijf zich niet aan de milieuregels houdt, kunt u dit melden bij de gemeente. Het moet gaan om opzettelijke milieuvervuiling, zoals: bodem(vervuiling), lucht(verontreiniging), en geluid (geluidsoverlast).

 • Omgevingsvergunning voor het milieu, inzage

  De meeste gemeentelijke omgevingsvergunningen voor het milieu kunt u inzien en er een afschrift van krijgen. 

 • Terras, vergunning

  Horecaondernemers die een terras willen, moeten een vergunning aanvragen. Ook als het terras op eigen terrein ligt. U moet precariobelasting betalen als het terras op gemeentegrond ligt. Het kan zijn dat u naast de terrasvergunning een omgevingsvergunning moet aanvragen.