Zoekresultaat 31 - 38 van 38 resultaten

  • Plaagdieren

    Plaagdieren zijn dieren die voor overlast kunnen zorgen. Ook kunnen ze een bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Op deze pagina leest u wat u moet doen als u overlast ervaart van een van de onderstaande dieren.

  • NEE/NEE, JA/NEE sticker

    In onze gemeente bezorgen een aantal bezorgdiensten folders. Een daarvan is Spotta. Spotta biedt nu de mogelijkheid om online aan te geven via InMijnBus wat u van deze bezorger wilt ontvangen. Wat doet lnMijnBus? Op de website van InMijnBus of via het eigen telefoonnummer 088-8424398 kan ieder huishouden  zijn voorkeur aanpassen naar JA of NEE. Het is ook mogelijk op InMijnBus een eigen folderselectie te maken: JA - met minder folders. Verder kan de bezorging tijdelijk worden stopgezet, bijvoorbeeld bij vakantie of verbouwing. Met deze voorkeuren vertelt Spotta aan hun bezorgers wat in uw brievenbus mag. Let op: Brievenbusstickers blijven nodig voor huis-aan-huiskranten en losse reclamefolders van andere bezorgers.

  • Omgevingsvergunning of sloopmelding, gebouw of woning (gedeeltelijk) slopen

    Wilt u iets slopen? Dan moet u een mogelijk een sloopmelding doen of een omgevingsvergunning aanvragen.

  • Riolering, aansluiten

    De gemeente draagt zorg voor de riolering. Ze gaat over de aanleg, het onderhoud en de vervanging ervan. Daarnaast zorgt de gemeente ook voor de rioolaansluiting van uw woning of bedrijf op het riool. De gemeente verzorgt uw aansluiting tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen. Volg onderstaande werkwijze om vertraging te voorkomen

  • Klacht indienen

    U kunt een klacht indienen als u ontevreden bent over een medewerker of bestuurder U kunt uw klacht online of schriftelijk indienen Het is niet mogelijk om uw klacht via de mail in te dienen Let op: gebruik de groene knop 'online indienen' alleen voor een klacht over een medewerker of bestuurder. Als u een klacht of melding heeft over de openbare ruimte (scheef paaltje, kapotte stoeptegel, hondenpoep, zwerfvuil of parkeeroverlast), meldt u dit via Fixi.

  • Duurzaamheidslening

    U kunt bij de gemeente Hillegom een lening krijgen om uw huis te verduurzamen. Bijvoorbeeld als u uw dak wilt laten isoleren of zonnepanelen wilt laten plaatsen. Het idee is dat uw energierekening lager wordt en dat u de maandelijkse aflossing en rente terug kunt betalen van het geld dat u overhoudt. Zo kan iedereen investeren in zijn huis. Met de huidige energieprijzen is dat zeker de moeite waard! De huidige rente is 1,7% voor de duurzaamheidslening van de gemeente. Let op: voor mensen met een verzamelinkomen onder € 60.000 bruto is er ook een lening van het Nationaal Warmtefonds tegen 0% rente. Informatie hierover kunt u op deze pagina vinden van het Warmtefonds (scroll een stukje naar beneden).

  • Afval, glas

    Op verschillende locaties in de gemeente staan verzamelcontainers voor glas Bekijk hier de lijst met locaties

  • Afval, plastic, blik en drinkpakken

    In zakken of container aan huis opgehaald Waar zijn zakken voor plastic afval verkrijgbaar?  Flat of appartement: container voor plastic Wat wel/niet bij plastic? Zie de voorwaarden