Zoekresultaat 41 - 46 van 46 resultaten

  • Plastic, blikafval en drankenkartons

    Het plastic afval, metaal (blikafval) en kartonnen drankpakken wordt één keer per drie weken opgehaald door Twente Milieu. U doet uw plastic afval, blikafval en kartonnen drankpakken samen in de speciaal daarvoor bestemde container met oranje deksel. Op de site van Twente Milieu kunt u zien wanneer het afval bij u wordt opgehaald.

    Download het informatieblad "Twente zonder afval - de (on)zin van afval scheiden".

  • Melding parkeeroverlast

    Parkeeroverlast meldt u snel via het digitale meldformulier.

  • Rioolheffing

    U betaalt rioolheffing om ervoor te zorgen dat het rioolstelsel in uw gemeente goed onderhouden wordt. U betaalt deze heffing als gebruiker (niet als eigenaar) wanneer uw pand direct of indirect is aangesloten op het gemeentelijke rioolstelsel. Ook het beheer van hemelwater dat vanuit uw perceel wordt ingezameld en verwerkt, evenals het beheer van de grondwaterstand, vallen onder deze heffing.

  • WOZ-beschikking

    De WOZ (Wet waardering onroerende zaken) regelt de waardering van alle onroerende zaken in Nederland. Heeft u een koopwoning of bedrijf? Dan staat op uw aanslagbiljet gemeentelijke belastingen de WOZ-waarde vermeld. Over de WOZ-waarde betaalt u een vastgesteld percentage Onroerende zaakbelasting (OZB). Uw onroerende zaakbelasting en WOZ-waarde kunt u via onderstaande knoppen online bekijken. 

    Deze video opent in een nieuw tabblad.

  • Melding afval

    Inzameling van huishoudelijk afval is een verantwoordelijkheid van de gemeente. Zwerfvuil of illegaal afval dat niet in de daarvoor bestemde containers is opslagen kunt u bij de gemeente melden. Uw melding geeft u snel aan ons door via het digitale meldformulier.

    Meldingen over niet geleegde huisafvalcontainers kunt u doorgeven aan Twente Milieu 0900 – 85 20 111.

  • Bezwaar indienen gemeentebelastingen

    Bent u het niet eens met uw aanslag of beschikking? Dan kunt u binnen zes weken na de datum van verzending van het aanslagbiljet bezwaar indienen. Dit kunt u eenvoudig zelf regelen. Het maken van bezwaar door het inschakelen van commerciële bureaus die "gratis" voor u zouden procederen, kost veel gemeenschapsgeld. In de praktijk gebruiken deze bureaus de procedure voornamelijk voor eigen financieel gewin, waar we uiteindelijk allemaal aan meebetalen. Bekijk hiervoor een korte videoanimatie.

    Wij verzoeken u overigens voordat u bezwaar indient eerst contact met ons op te nemen om samen de gegevens door te nemen. Dit kan vaak al veel vragen oplossen. 

    Deze video opent in een nieuw tabblad.