Zoekresultaat 54271 - 54280 van 54644 resultaten

  • Gezondheidsverklaring 75+

    Het CBR beoordeelt via de gezondheidsverklaring of je (nog) gezond bent voor een rijbewijs. Je vult de verklaring zelf in.

  • Promotievergunning aanvragen

    Ondernemers die reclame voor hun producten willen maken op openbaar terrein hebben toestemming van de gemeente nodig. U kunt een promotievergunning aanvragen voor Beursplein (2 vierkante meter), Binnenwegplein (2 vierkante meter) en Eendrachtsplein (8 x 25 vierkante meter).

  • Snuffelmarkt of themamarkt, vergunning

    Een snuffelmarkt is een markt in een voor het publiek toegankelijk gebouw. Men verhandelt hier met name tweedehands en incourante goederen of biedt diensten aan vanaf een standplaats. Als u de snuffelmarkt buiten houdt, is er sprake van een evenement.

  • Veilig vliegen met drones

    Voor alle drones, groot en klein, gelden er luchtverkeersregels om het vliegen voor iedereen veilig te houden. Deze vindt u hier.

  • Terras plaatsen

    Horecabedrijven hebben een vergunning nodig voor het plaatsen van een terras, bloembak of straatmeubel, ook wanneer dit op eigen terrein is.

  • Aangifte doen van geboorte en overlijden van een pasgeboren kindje

    Is uw kindje overleden voordat u aangifte van geboorte heeft gedaan? U moet dan toch nog aangifte van geboorte doen, en aangifte van overlijden. De uitvaartverzorger mag deze aangiftes ook voor u doen. Aangifte van geboorte doet u in de gemeente waar uw kindje is geboren. Aangifte van overlijden doet u...

  • Kinderopvang

    Zoekt u opvang voor uw kind? Een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

  • Cliëntondersteuning

    De gemeente biedt onafhankelijke cliëntondersteuning aan cliënten. Heb je hulp nodig: vraag deze dan aan.

  • Alcoholvergunning aanvragen

    Als u een horeca-onderneming wilt starten of overnemen, heeft u een Alcoholvergunning en Exploitatievergunning nodig. Op deze pagina vindt u informatie over de Alcoholvergunning. Schenkt of verkoopt u in uw (horeca)bedrijf of slijterijbedrijf alcoholhoudende dranken? Dan heeft u een Alcoholvergunning en Exploitatievergunning nodig. Ook verenigingen of stichtingen die zich richten op activiteiten van recreatieve, sportieve, sociaal-culturele, educatieve, levensbeschouwelijke of godsdienstige aard hebben een Alcoholvergunning en Exploitatievergunning nodig als zij alcohol schenken. Of u uw onderneming kunt starten of overnemen op de door u gewenste locatie hangt af van het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan vindt u waar woningen, winkels, bedrijven, horeca-activiteiten en dergelijke zijn toegestaan. Bestemmingsplannen kunt u raadplegen via de website Ruimtelijkeplannen.

  • Inwonerinitiatieven

    Klimaatnatuurlijk IJsselstein “Simpelweg met elkaar in beweging komen.” Klimaatnatuurlijk IJsselstein is een initiatief van burgers voor burgers. Samen met de gemeente, regionale en lokale ondernemers, lokale initiatieven en vrijwilligers zetten zij zich in voor een versnelling van de beweging naar een duurzame samenleving. Thema's waar zij zich op richten zijn onder andere groen, werk, mobiliteit en recycling. Meer informatie. Energiecoöperatie Lek en IJsselstroom Deze coöperatie heeft als doel duurzame energieprojecten te realiseren en zo bij te dragen aan een duurzamere energievoorziening. Ze willen inwoners betrekken en mede-eigenaar maken van deze projecten. Iedereen kan hieraan deelnemen en de inkomsten komen ten goede aan de samenleving. Meer informatie. Achterveld Actief In de wijk Achterveld zijn inwoners actief bezig met het verduurzamen van woningen. Ze gebruiken bijvoorbeeld warmtecamera's en helpen bij kleine energiebesparende maatregelen. Neem contact op via achterveldactief@gmail.com of bezoek hun website. Start uw eigen initiatief U kunt zich aansluiten bij een bestaand initiatief, maar u kunt ook samen met andere inwoners een nieuw initiatief starten. Soms kan de gemeente u hierbij helpen. Als u wilt weten wat de gemeente voor u kan betekenen, kunt u contact opnemen via info@ijsselstein.nl.