Zoekresultaat 54281 - 54290 van 54673 resultaten

  • Aangifte verhuizing buitenland

  • Activiteitenbesluit

    Het Activiteitenbesluit (besluit van de minister op basis waarvan vergunningverlening plaatsvindt.) -voorheen Lozingenbesluit- met daarin de voorschriften voor agrarische bedrijven is vanaf 1 januari 2013 van kracht. De voorschriften hebben betrekking op het beperken van afvalwaterlozingen van het erf, het zorgvuldig spuiten en bemesten van gewassen en percelen en het aanhouden van teeltvrije zones langs watergangen.

  • Gevonden of verloren voorwerpen melden

    Paspoorten, rijbewijzen en id-kaarten

    Id. kaarten, paspoorten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten zijn en blijven eigendom van de staat, als u deze vindt. U bent verplicht die bij de gemeente af te geven. Bij verlies of vermissing doet u ook aangifte bij de gemeente.

    Sleutels

    Van verloren en gevonden sleutels wordt geen melding opgenomen. Gevonden sleutels levert u in bij de receptie in het gemeentehuis. Als u sleutels kwijt bent, kunt u daar kijken of die zijn gevonden.

    Fietsen

    Het melden van verloren en gevonden fietsen doet u via deze website. Als digitaal voor u niet mogelijk is, kunt u bellen met loket bouwen milieu en openbare ruimte telefoon 0548-630214. Een gevonden fiets kunt u zelf bewaren of naar de gemeentewerf brengen Kerkstraat 140 in Nijverdal.

    Dieren

    Voor aangifte van honden en katten neemt u contact op met dierenopvang centrum 't Noordbroek in Almelo, telefoon 0546-453901. De gemeente heeft met dit centrum een contract afgesloten.Het gevonden dier wordt door dit pension opgehaald.

    Algemeen

    Uw persoonlijke gegevens komen niet op het internet. Als u het voorwerp bij de gemeente afgeeft en de waarde van het voorwerp is lager dan € 450,= dan kunt u geen eigenaar worden. Deze voorwerpen worden na drie maanden door de gemeente verkocht of vernietigd. Is de waarde € 450,= of meer dan wordt het voorwerp door de gemeente één jaar bewaard. Daarna wordt u eigenaar.

    Gestolen voorwerpen

    Als u denkt dat uw eigendom is gestolen doet u aangifte bij de politie. U kunt aangifte doen via www.politie.nl/aangifte

    Id. kaarten, paspoorten, rijbewijzen en verblijfsdocumenten zijn en blijven eigendom van de staat, als u deze vindt. U bent verplicht die bij de gemeente af te geven. Bij verlies of vermissing doet u ook aangifte bij de gemeente.

  • Toeristenbelasting

    Als je een plek hebt waar gasten kunnen overnachten, zoals een camping, hotel of Airbnb, moet je toeristenbelasting betalen aan de gemeente. De toeristenbelasting mag je doorberekenen aan de gasten die bij jou verblijven. Je moet hiervoor per gast het aantal overnachtinge...

  • Gemeentegrond gebruiken (tijdelijk)

    Inwoners, bedrijven of instellingen kunnen gebruikmaken van gemeentegrond. Als u iets wilt organiseren op gemeentegrond, dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. Krijgt u toestemming, dan mag u de grond onder bepaalde voorwaarden gebruiken. De gemeente blijft wel eigenaar van de grond.

  • Bijstand, heronderzoek

    Met een heronderzoek kijkt de gemeente naar de geldigheid van rechten en plichten omtrent een uitkering.

  • Vrijwilligerswerk

    Ben u op zoek naar vrijwilligerswerk of een vrijwilliger?

  • Tegemoetkoming energielasten voor maatschappelijke organisaties (Subsidieregeling CHT)

    De gemeente heeft een subsidieregeling (Subsidieregeling CHT 2023), waardoor maatschappelijke organisaties op het gebied van welzijn, sport, kunst en cultuur (eenmalig) financieel kunnen worden ondersteund.

  • Evenement organiseren

    Voor het organiseren van een evenement is een vergunning nodig. Voor kleine evenementen is een melding doen vaak al genoeg.

  • Vergunning seksbedrijven

    Voor de exploitatie van een seksinrichting of escortbedrijf heeft u een vergunning nodig.