Zoekresultaat 651 - 660 van 709 resultaten

  • Peuteropvang

    Alle peuters in de gemeente Westervoort mogen naar de peuteropvang. Daar kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar samen spelen, leren en zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van uw kind en zorgt ervoor dat uw kind straks goed voorbereid naar de basisschool gaat.

  • Aanvullende bijdrage kinderopvang

    Ouders die werk en zorg combineren, kunnen bij de Belastingdienst Kinderopvangtoeslag aanvragen. Daarnaast kent de gemeente Duiven een aantal aanvullende regelingen voor de kosten van kinderopvang. U kunt bij RSD de Liemers terecht voor informatie of u voor deze aanvullende regelingen in aanmerking komt. Komt u in aanmerking, dan kunt de aanvullende bijdrage Kinderopvang bij RSD de Liemers aanvragen.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Als u al 3 jaar of langer (te) weinig inkomen heeft, kunt u een extra geldbedrag krijgen. Dit extra geldbedrag noemen we de individuele inkomenstoeslag. U kunt het extra geldbedrag ieder jaar 1 keer krijgen. U kunt het extra geldbedrag alleen krijgen als u geen kans heeft om een hoger inkomen te krijgen.

  • Hulp bij schulden

    Als u schulden heeft, kan het moeilijk zijn dit zelf op te lossen. Misschien kan de gemeente u helpen. Dit doen wij niet zelf. De Volkskredietbank doet dit namens de gemeente. Deze professionele organisatie is specialist in het helpen en ondersteunen van mensen met schulden. Kijk voor meer informatie op de website van de Volkskredietbank. Zijn de problemen nog niet zo groot? Kijk dan ook eens op zelfjeschuldenregelen.nibud.nl/introductie van het NIBUD.

  • Bijstand

    Heeft u niet voldoende geld om rond te komen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Deze vraagt u digitaal via de website van Stroomopwaarts aan. Zodra u de uitkering heeft aangevraagd gaat u samen met Stroomopwaarts kijken wat nodig is om aan het werk te komen.

  • Uitkeringsfraude

    De gemeente controleert of iemand recht heeft op een bijstanduitkering. Als u verkeerde informatie doorgeeft of informatie achterhoudt, heet dat uitkeringsfraude. Voorbeelden van uitkeringsfraude zijn: als iemand met een bijstandsuitkering een verandering in het inkomen of vermogen niet doorgeeft.   Als er twijfel is over het recht op de uitkering, start de gemeente een fraudeonderzoek. Blijkt uit het onderzoek dat u…

  • Melden bijstand

    Heeft u te weinig inkomen om van te leven en zijn er geen andere voorzieningen? Dan kunt u mogelijk een bijstandsuitkering krijgen. Leest u deze pagina eerst goed. Als u hierna de bijstandsuitkering wilt aanvragen dan kunt u klikken op onderstaande groene knop 'Aanvragen'.

  • Bijstand, instelling of tehuis

    Als u 21 jaar of ouder bent en voor meer dan 3 maanden naar een zorginstelling, verpleegtehuis, revalidatiekliniek of andere instelling gaat, kunt u een bijstandsuitkering aanvragen bij de gemeente. Deze bijstandsuitkering bestaat uit zak- en kleedgeld.

  • Adressen en register kinderopvang

    Zoekt u opvang voor uw kind? Een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een gastouder of gastouderbureau? Adressen voor kinderopvang vindt u in het Landelijk Register Kinderopvang. Wilt u een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal of gastouderbureau beginnen? Of wilt u gastouder worden? Dan meldt u zich aan bij het Landelijk Register Kinderopvang. Meld het ook als er iets verandert in uw registratie.

  • Vergoeding kinderopvang bij ziekte of sociale problemen

    U komt niet in aanmerking voor een toeslag/tegemoetkoming op grond van de Wet kinderopvang. Toch is opvang is wel noodzakelijk om sociale en/of medische gronden. Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming in de kosten van opvang aanvragen. De tegemoetkoming is inkomensafhankelijk. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend aan de hand van de tabel 'Percentage kinderopvangtoeslag' van de Belastingdienst.