Zoekresultaat 1 - 10 van 50 resultaten

 • Leerlingenvervoer

  Ouders en verzorgers zijn er in principe zelf verantwoordelijk voor dat hun kind op school komt. Maar in bepaalde gevallen kan de gemeente het vervoer van de leerling naar school (gedeeltelijk) vergoeden. Bijvoorbeeld als de leerling vanwege een lichamelijke of verstandelijke handicap niet met het...

 • Kamperen, gelegenheid geven tot

  Wilt u gelegenheid geven tot kamperen? Dan hebt u daarvoor meestal een ontheffing of een vergunning nodig.Voor elke vorm van kamperen gelden algemene voorschriften. Daarnaast kan de gemeente ook bijzondere voorschriften geven.

 • Standplaatsvergunning

  Bijvoorbeeld vanaf een tafel, kraam of voertuig? En is die standplaats in de openbare ruimte? Dan hebt u een standplaatsvergunning nodig. Dat geldt niet alleen voor commerciële handel maar ook voor niet-commerciële activiteiten (bijvoorbeeld voor een politieke partij).

 • Horecavergunning alcoholvrij

  Wilt u een horecabedrijf beginnen waar geen alcohol wordt geschonken? Bijvoorbeeld een broodjeszaak, ijssalon, theehuis of coffeeshop? Dan hebt u een 'horecavergunning alcoholvrij' nodig.

 • Klein kansspel

  Bij een klein kansspel gokken de deelnemers om te kunnen winnen. Wilt u met uw vereniging een klein kansspel organiseren? Dan moet u dit van tevoren melden bij de gemeente. Deelnemers van een klein kansspel hebben geen invloed op de uitslag van het spel. Voorbeelden van kleine kansspelen zijn: Bingo...

 • Verkiezingen Europees Parlement

  Op donderdag 6 juni zijn er verkiezingen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. De stembureaus zijn open van 's morgens 7.30 uur tot 's avonds 21.00 uur. U mag stemmen bij elk stembureau in Hengelo. U heeft uw stempas én identiteitsbewijs nodig.

 • Parkeeroverlast

  Bijvoorbeeld: er wordt op de stoep geparkeerd, verzoeken voor een blauwe zone in de straat of het instellen van een parkeerverbod. Hieronder staan een aantal onderwerpen waar regelmatig meldingen over binnen komen. Voordat u over één van deze onderwerpen een melding of aanvraag doet, vragen wij u...

 • Subsidie Hengeloos Energiefonds Maatschappelijke Organisaties 2024

  ‘Hengeloos Energiefonds Maatschappelijke Organisaties’ (HEMO) is er om maatschappelijke organisaties eenmalig te helpen. De subsidie is bedoeld voor maatschappelijke organisaties die door de gestegen energiekosten in 2023 hun activiteiten niet meer of onvoldoende kunnen uitvoeren. De subsidieregeling staat...

 • Uittreksel echtscheidingsakte

  Dit uittreksel kunt u aanvragen bij de gemeente waar u bent getrouwd. Bent u in het buitenland getrouwd en in Nederland gescheiden? Vraag dan het uittreksel aan bij de gemeente Den Haag.

 • Reclame in de openbare ruimte

  Wilt u reclame maken in de openbare ruimte, dan maakt de gemeente daarbij het verschil tussen commerciële en niet-commerciële reclame.