Zoekresultaat 1 - 10 van 22 resultaten

  • Vervoer en verplaatsen

    Zelfstandig reizen kan moeilijk zijn als u een beperking of ouderdomsklachten heeft. Met ondersteuning daarbij kunt u langer mobiel blijven.

  • Kabels en leidingen

    Gaat uw bedrijf kabels en leidingen leggen in de openbare grond van de gemeente Zutphen? Alleen de gemeente zelf, en nuts- en telecombedrijven mogen dit laten doen. U moet altijd vooraf instemming vragen. Zo werkt het Op alle werkzaamheden in de gemeentegrond, is de AVOI van toepassing. Dit is de Algemene Verordening Ondergrondse Infrastructuren. In deze verordening staat vastgelegd hoe de instemmingsprocedure verloopt.

  • Bouwen of verbouwen

    Wilt u gaan (ver)bouwen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Op deze pagina leest u hoe u kunt nagaan of u een vergunning moet aanvragen en wat u daarvoor moet doen.Nieuwe regelsVanaf 1 januari 2024 is er een nieuwe wet: de Omgevingswet. Daardoor zijn de bouwregels veranderd. De Omgevingswet knipt de vergunning op in 2 delen:

  • Hulpmiddelen

    Bij zelfstandig leven hoort ook dat u zichzelf goed en makkelijk kunt verplaatsen. In huis, maar ook daarbuiten. Hiervoor zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar.

  • Gehandicaptenparkeerkaart

    U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen bij de gemeente. Een keuringsarts bepaalt na medisch onderzoek of u voldoet aan de voorwaarden. De kaart die u in Nederland krijgt, is een Europese gehandicaptenparkeerkaart. Hij is geldig in alle landen van de Europese Unie.BestuurderskaartEen bestuurderskaart staat op naam. U hoeft dus geen eigen auto te hebben om de kaart aan te kunnen vragen. Er hoeft ook geen kenteken op de kaart te staan. U moet wel een rijbewijs hebben.

  • Individuele inkomenstoeslag

    De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag voor mensen die 3 jaar of langer van een laag inkomen moeten leven. U kunt de toeslag 1 keer per jaar aanvragen.U kunt het geld gebruiken om bijvoorbeeld rekeningen te betalen of een nieuwe koelkast van te kopen. U hoeft niet te laten zien waar u het geld aan uitgeeft. Het geld is een extraatje en wordt niet van uw uitkering afgetrokken. U betaalt ook geen belasting over het geld.De hoogte van het bedrag verschilt per huishouden:

  • Nadeelcompensatie (Planschade)

    Is de waarde van uw woning gedaald door een ruimtelijk plan van de gemeente? Bijvoorbeeld door een omgevingsplan? Dan heeft u misschien recht op een gedeeltelijke vergoeding in nadeelcompensatie (voorheen planschade).

  • Huishoudelijke hulp

    Lukt het u (tijdelijk) niet uw huishouden helemaal zelf te doen? Dan kunt u op zoek gaan naar hulp in het huishouden. Hieronder vindt u daarover meer informatie.

  • Melding openbare ruimte

    Ziet u iets in de openbare ruimte dat kapot is? Een losse stoeptegel, een geknakte boom(tak)? Of ervaart u overlast? Geef het ons door via de melding openbare ruimte.

  • Voorwerpen plaatsen op openbare grond

    Wilt u een bouwobject (zoals een steiger, een keet, container of hoogwerker) plaatsen op de openbare weg? Dan heeft u waarschijnlijk een vergunning nodig.U heeft in ieder geval een vergunning nodig als: