Zoekresultaat 1 - 10 van 35 resultaten

 • Tellen van de stemmen

  Het tellen van de stemmen is openbaar. Hieronder leest u waar en wanneer de stemmen geteld worden.

 • Publicatieborden

  De gemeente Zevenaar plaatst spanframes voor het bekend maken van de verkiezingen. Partijen mogen zelf aankondigingsborden en posters plaatsen. Daarbij gelden onderstaande voorwaarden.

 • Starterslening

  Voor het eerst een eigen huis kopen? Door de strengere hypotheekeisen en de hoge huizenprijzen is het voor starters moeilijk om hun hypotheek rond te krijgen. De gemeente Zevenaar wil starters op de woningmarkt stimuleren om hun eerste woning aan te schaffen in de gemeente. Daarom heeft de gemeente Zevenaar de Starterslening beschikbaar.

 • Rijbewijs online verlengen

  Wilt u uw rijbewijs verlengen, een categorie laten toevoegen of een her-afgifte na opheffing ongeldigverklaring aanvragen? Dat kan bij de RDW nu ook online.

 • Herontwikkeling Markt 8

  Het pand van de voormalige bibliotheek aan de Markt 8 in Lobith heeft al enige tijd een andere functie. Het pand voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom gaan we dit pand verkopen en krijgt deze locatie een andere invulling. Op deze manier kunnen we dit deel van de wijk een nieuw leven inblazen.

 • Tegelwippen

  In de gemeente stimuleren wij het verruilen van tegels voor groen. Elk jaar doen we daarom mee met de landelijke actie NK Tegelwippen. Maar ook als de actie niet actief is, is het een goed idee om tegels te wippen.

 • Contact

  Heeft u vragen aan de gemeente? U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Op onze website kunt u veel zelf regelen.

 • Ongedierte

  Heeft u last van ongedierte in en rondom huis, dan bent u altijd zelf verantwoordelijk voor de bestrijding of het wegnemen van de overlast. Het gaat om ongedierte zoals muizen, ratten, wespen en kakkerlakken.

 • Schuldhulpverlening

  Heeft u schulden? Komt u er alleen niet helemaal meer uit of wilt u de situatie liever samen met iemand anders bespreken en oplossen? Dan kunt u misschien hulp van de gemeente krijgen. Dit heet schuldhulpverlening. U bent tenslotte niet alleen, wij helpen graag.

 • Opknappen laatste deel ‘Kop van Tolkamer’

  Het project ‘Kop van Tolkamer’ bestaat uit verschillende deelprojecten. Denk aan de sloop van het pand van Abelskamp, de aanleg van het driehoekig plein en de Engelse tuin. De uitvoering van de rest van het gebied heeft op zich laten wachten doordat we eerst onderzoek moesten doen naar wat er in de grond zit. In het voorjaar van 2024 starten we met het opknappen van de Tolstraat, Veerstraat, de achterkant van de Europakade en een deel van Rijnstraat (vanaf de Veerstraat tot en met huisnummer 10). Deze straten krijgen nieuwe klinkers. Waar het kan plaatsen we extra bomen en planten.