Zoekresultaat 1 - 10 van 37 resultaten

 • Zienswijze

  Wilt u reageren op een ontwerpbesluit van de gemeente? Dan kunt u ons dat laten weten. Zo’n reactie op een ontwerpbesluit of ontwerpplan noemt de wet een zienswijze.

 • Ondersteuningsverklaring

  Met een ondersteuningsverklaring geeft u aan dat u een partij steunt die aan de verkiezingen meedoet. U kunt een ondersteuningsverklaring afleggen van 9 april tot en met 23 april 2024.

 • Nadeelcompensatie

  Lijdt u schade doordat er in de buurt van uw woning of bedrijf wordt gebouwd of het gebruik van een gebouw is gewijzigd? Is uw pand hierdoor minder waard geworden of loopt u inkomsten mis? En was de bouw of het gewijzigde gebruik eerst niet toegestaan en nu wel door een besluit of maatregel van de gemeente? Dan kunt u een verzoek om tegemoetkoming nadeelcompensatie (planschade) indienen bij de gemeente.

 • Tussengebied

  Het tussengebied gaan we opnieuw inrichten. Met ‘tussengebied’ bedoelen wij het gehele landelijke tussengebied tussen de kernen Duiven en Westervoort. Om een nieuwe inrichting van het gebied te kunnen waarmaken werken de gemeenten Duiven en Westervoort samen aan een koersdocument.

 • Bodeminformatie opvragen

  Heeft u informatie nodig over de bodem van een bepaald stuk grond? Bijvoorbeeld als u dat stuk grond wilt kopen of verkopen, of voor de aanvraag van een omgevingsvergunning.

 • Slopen: melding of vergunning

  Wilt u gaan slopen of asbest verwijderen? In veel gevallen hoeft u alleen een melding te doen. Dat doet u in het Omgevingsloket online van de Rijksoverheid.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  Heeft u een bewijs nodig van bijvoorbeeld uw geboorte, huwelijk of echtscheiding? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan in de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U krijgt dan een kopie van de officiële akte. Een uittreksel burgerlijke stand vraagt u online aan met DigiD. Het uittreksel sturen wij vervolgens binnen twee werkdagen per post naar u toe.

 • Informatie rondom zorg, welzijn en financiën

  Gemeente, huisartsen en zorgaanbieders trekken samen op om de zorg en ondersteuning voor u zo goed mogelijk te laten verlopen. Juist nu in deze periode! Blijf niet zitten met vragen en wacht ook vooral niet te lang!

 • Wet Kwaliteitsborging (Wkb)

  Vanaf 1 januari 2024 gaat de Wet Kwaliteitsborging in voor nieuwbouw in gevolgklasse 1. Denk onder meer aan grondgebonden woningen, bedrijfsgebouwen met maximaal twee bouwlagen en vakantiehuisjes. Dat houdt in dat de gemeente geen vergunning meer verleent voor het bouwtechnische deel van deze bouwwerken. Ook houdt de gemeente geen toezicht meer op de technische bouw van nieuwbouwprojecten. Voor verbouw gaat de wet waarschijnlijk pas op 1 januari 2025 gelden.

 • Iemand anders laten stemmen

  Als u zelf niet kunt stemmen op 6 juni 2024 dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen.