Zoekresultaat 1 - 10 van 25 resultaten
- Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk
Uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk regelt u in de publiekshal. U en uw partner tekenen een omzettingsakte. Hiervoor maakt u een afspraak.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2023-01-01
- Geheimhouding persoonsgegevens
Wij zorgen goed voor uw persoonlijke gegevens: uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt ons vragen deze gegevens niet aan andere organisaties door te geven. Wij gaan altijd akkoord met uw aanvraag.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2022-07-11
- Identiteitskaart
Een identiteitskaart vraagt u aan in de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen. De nieuwe identiteitskaart kunt u na 5 werkdagen ophalen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2023-01-01
- Andere achternaam gebruiken
U meldt online dat u de achternaam van uw partner wilt gaan gebruiken. Of dat u juist weer de naam gebruikt die u bij uw geboorte hebt gekregen, bijvoorbeeld na een scheiding. Na uw melding schrijft de overheid u voortaan aan met de gekozen achternaam.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2022-07-11
- Trouwen
In Haarlem kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in het stadhuis of op een zelfgekozen locatie. De locatie en datum van de ceremonie geven u en uw partner samen aan ons door. Dat kan online door beiden in te loggen met DigiD. Komt u liever naar de publiekshal, dan belt u voor een afspraak.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2023-03-22
- Vreemdelingenpaspoort
Woont u in Nederland, maar hebt u niet de Nederlandse nationaliteit en ook geen vluchtelingenstatus? En kunt u geen paspoort krijgen uit uw eigen land? Dan hebt u een vreemdelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor de aanvraag komt u naar de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. Vraagt u een paspoort aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2023-01-01
- Verklaring omtrent gedrag (VOG)
Voor sommige beroepen hebt u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Dit is een bewijs van goed gedrag. Bijvoorbeeld als u gaat werken in het onderwijs of de kinderopvang. Een VOG vraagt u aan bij Dienst Justis. De werkgever of instantie die de VOG van u vraagt, moet de aanvraag eerst klaarzetten in het systeem.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2022-08-31
- Verklaring van huwelijksbevoegdheid aanvragen
Als u in het buitenland gaat trouwen kan het land u vragen om een verklaring van huwelijksbevoegdheid. Hierin staat dat u en uw partner volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen. Als u in Haarlem staat ingeschreven of dit uw laatste woonplaats in Nederland was, kunt u de verklaring bij ons in de publiekshal aanvragen. Hiervoor maakt u een afspraak.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2023-01-01
- Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)
Een uittreksel BRP is een officiƫle verklaring dat u in de gemeente Haarlem ingeschreven staat. Op de verklaring staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. U kunt er ook andere gegevens op laten zetten, zoals uw nationaliteit. Binnen 5 werkdagen na uw aanvraag ontvangt u het uittreksel met de post.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2023-01-01
- Overlijden aangeven
Meestal geeft een uitvaartondernemer aan de gemeente door dat iemand is overleden. Maar als nabestaande kunt u ook zelf aangifte doen. Dat doet u binnen 6 werkdagen na het overlijden, bij de gemeente waar de persoon is overleden. In Haarlem komt u hiervoor naar de publiekshal. Dat kan iedere werkdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Een afspraak is niet nodig.
- Bron: Haarlem (Gemeente)
- 2023-03-09