Zoekresultaat 11 - 16 van 16 resultaten

 • Herontwikkeling Nieuwe Komstraat 19

  Het voormalige kinderdagverblijf aan de Nieuwe Komstraat 19 heeft al enige tijd een andere functie. Het pand voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom wordt dit pand gesloopt en komt er ruimte voor kleinschalige woningbouw. Op deze manier kunnen we dit deel van de wijk een nieuw leven inblazen.

 • Collectief (aanvullende) ziektekostenverzekering

  Wij bieden inwoners met een laag inkomen een zorgverzekering aan. Deze heet Menzis GarantVerzorgd. Menzis Garantverzorgd bestaat uit een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Bent u al bij Menzis verzekerd? Dan kunt u zich aanmelden bij Menzis via Gezondverzekerd. Bent u ergens anders verzekerd? Meld u dan per 1 januari 2025 aan.

 • Contact met B en W

  Het college van burgemeester en wethouders (B en W) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente Zevenaar. Wilt u contact met de collegeleden? Op deze pagina zijn alle mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

 • Opknappen centrum Lobith

  In 2021 hebben wij het eerste deel van het plan ‘Oud Lobith’ uitgevoerd. De Markt en Middenstraat zijn opnieuw ingericht. In 2024 krijgen het overige deel van de Markt, de Komstraat, Dorpsdijk en de Walhof een opknapbeurt. Deze straten krijgen nieuwe bestrating, nieuwe beplanting en waar het kan vervangen we het riool. De werkzaamheden duren tot eind januari 2025.

 • Herontwikkeling Da Costastraat 2

  Het voormalige schoolgebouw aan de Da Costastraat 2 heeft al enige tijd een andere functie. Het pand voldoet niet meer aan de huidige wensen en eisen. Daarom gaan we dit pand verkopen en krijgt deze locatie een andere invulling. Op deze manier kunnen we dit deel van de wijk een nieuw leven inblazen.

 • Biodiversiteit

  Een grote biodiversiteit betekent dat er in een gebied veel planten- en dierensoorten voorkomen. In de gemeente Zevenaar hebben we veel mooie natuur, zoals de Rijnstrangen en de uiterwaarden. Maar het klimaat verandert: we gaan drogere zomers en nattere winters tegemoet. Het is voor dieren en planten moeilijk om zich aan deze nieuwe omstandigheden aan te passen, want de veranderingen gaan snel. De gemeente zet zich actief in om de natuur te beschermen en te verbeteren, vandaag én morgen!