Zoekresultaat 11 - 20 van 46 resultaten

  • Rijbewijs

    U wilt uw rijbewijs aanvragen of verlengen. Voor de eerste aanvraag maakt u een maand van tevoren een afspraak bij de gemeente. Het verlengen van een rijbewijs kan ook online. Uiterlijk na 5 werkdagen na de aanvraag kunt u uw rijbewijs ophalen bij het gemeentehuis. 

  • Omgevingsvergunning - activiteit werk of werkzaamheden uitvoeren

    Een omgevingsvergunning voor de activiteit "werk of werkzaamheden uitvoeren" (voorheen aanlegvergunning) is opgenomen in het bestemmingsplan en geeft toestemming om in gebieden met landschappelijke, archeologische of cultuurhistorische waarden onder andere: wegen aan te leggen, sloten te graven of te dempen, bomen te planten/te rooien en grond op te hogen/af te graven. De bedoeling is het aangewezen gebied te beschermen tegen ongewenste ontwikkelingen. In het bestemmingsplan staat wanneer een vergunning nodig is en wat daarvoor de toetsingscriteria zijn.

    Voordat u een aanvraag indient adviseren wij u om vooroverleg te plegen met de gemeente. Een omgevingsvergunning voor de activiteit "werk of werkzaamheden uitvoeren" vraagt u aan via het omgevingsloket en in ieder geval zijn de volgende gegevens vereist:

    • tekeningen van de bestaande en nieuwe situatie;
    • doorsnedes;
    • kadastrale situatie;
    • kleurenfoto's;
    • rapporten.

  • Tijdelijke bewoning recreatiewoning

    Indien u zich laat inschrijven op het adres van een recreatiewoning, heeft u een tijdelijke gedoogbeschikking van de gemeente nodig. Dit houdt in dat u in geval van een calamiteit een periode van maximaal 12 maanden in een recreatiewoning mag wonen. Van een calamiteit is bijvoorbeeld sprake bij brand, relatieproblemen of ingrijpende verbouw van een woning. Bij uw aanvraag dient u een kopie van uw legitimatiebewijs en een kopie van uw huurovereenkomst voor bepaalde termijn mee te sturen.

  • Omgevingsvergunning - activiteit uitrit aanleggen of veranderen

    Een omgevingsvergunning voor de activiteit "Uitrit aanleggen of veranderen" (inritvergunning) heeft u nodig voor het laten realiseren van een uitrit naar de openbare weg. Controleer met de vergunningencheck op het omgevingsloket of u ook nog andere vergunningen nodig heeft. Voordat u een aanvraag indient adviseren wij u om vooroverleg te plegen met de gemeente. Een omgevingsvergunning voor de activiteit "uitrit aanleggen of veranderen" vraagt u aan via het omgevingsloket en in ieder geval zijn de volgende gegevens vereist:

    • tekeningen van de bestaande en nieuwe situatie.

    Uw aanvraag wordt door de gemeente getoetst en de vergunning wordt geweigerd:

    1. ter voorkoming van gevaar voor het verkeer op de weg;
    2. indien de uitweg zonder noodzaak ten koste gaat van een openbare parkeerplaats;
    3. indien door de uitweg het openbaar groen op onaanvaardbare wijze wordt aangetast, of
    4. indien sprake is van een uitweg van een perceel dat al door een andere uitweg wordt ontsloten, en de aanleg van deze tweede uitweg ten koste gaat van een openbare parkeerplaats of het openbaar groen.

  • Identiteitskaart

    U vraagt een identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente. Hiervoor maakt u een maand van tevoren een afspraak. Uiterlijk 5 werkdagen na uw aanvraag ligt de identiteitskaart voor u klaar. 

  • Gemeentearchief

    Het gemeentearchief is ondergebracht in het gemeentehuis in Goor. In de bezoekersruimte van het archief kunnen op afspraak archiefstukken worden ingezien. 

    Archiefinventarissen

    Van de voormalige gemeente Goor zijn de volgende archieven door middel van inventarissen toegankelijk gemaakt. 

    Met behulp van deze inventarissen kunt u de archiefstukken raadplegen en de cultuurhistorie van Goor in vroegere tijden beleven.

    Wat is een inventaris?

    Een inventaris bevat een korte omschrijving van de onderwerpen die zich in het archief bevinden. Het betreft een uitgebreide index op de onderwerpen over de betreffende periode. Iedere inventaris is opgedeeld in rubrieken. Een rubriek kan weer opgedeeld zijn in sub-rubrieken. Binnen een (sub)rubriek zijn de onderwerpen chronologisch gerangschikt van oud naar jong.

    (Beperking) openbaarheid

    Overheidsarchieven vallen onder de Archiefwet. Artikel 15.1 van deze wet schrijft voor dat wanneer een overheidsinstantie haar archief overbrengt naar een archiefbewaarplaats, er een aantal redenen kunnen zijn om de openbaarheid van archiefbestanddelen in dat archief te beperken. De overheid mag echter de openbaarheid van een archiefstuk niet langer beperken dan 75 jaar.

    Het overgrote deel van de archieven die in het gemeentearchief worden bewaard is volledig openbaar en daarmee zonder meer ter inzage in de studieruimte. Een klein deel van de archieven is echter nog niet openbaar. Daarom zijn beperkingen gesteld aan de openbaarheid van die archiefstukken.

    Voor de inventaris van het archief van de gemeente Goor 1924-2000 zijn door het college van burgemeester en wethouders beperkingen gesteld aan de openbaarheid.

    Archief bezoeken

    Wilt u informatie uit het gemeentelijk archief, bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de gemeente of heeft u documenten nodig voor onderzoek? De gemeente Hof van Twente heeft een archief dat teruggaat tot ongeveer 1200 na Christus. U kunt het archief bezoeken en documenten inzien of kopiëren. Op uw verzoek kan een medewerker van de gemeente nasporingen doen van documenten die zich in het gemeentearchief bevinden. Het is mogelijk om op afspraak archiefstukken in te zien in de bezoekersruimte van het gemeentearchief.

    U kunt een afspraak maken via info@hofvantwente.nl of telefonisch via 0547 - 85 85 85.

  • Subsidies voor jaarlijkse activiteiten

    Bij subsidies voor jaarlijks terugkerende activiteiten wordt er een subsidierelatie aangegaan voor een langere periode. Er zijn subsidieregelingen voor:

    U kunt deze subsidie aanvragen tussen 1 juni en 15 september. U vraagt dan een subsidie aan voor het volgende jaar. 

  • Ontheffing sluitingsuur horecabedrijven

    Wilt u langer open zijn dan is toegestaan? U moet hiervoor minimaal zes weken voor de datum dat u langer open wilt zijn een ontheffing sluitingsuur aanvragen bij de gemeente. Er kan een aanvraag worden gedaan voor een incidentele ontheffing of voor een doorlopende ontheffing voor maximaal 3 jaren. Daarnaast zijn een aantal feestdagen vastgesteld waarop het voor horeca categorie 2 en 3 is toegestaan langer open te zijn zonder hiervoor een ontheffing aan te vragen. De reguliere sluitingstijden voor de horeca zijn:

    • Voor sport- en jeugdorganisaties, buurt- en culturele instellingen campingkantines e.d. en andere horeca die vallen onder horeca categorie 1, geldt dat zij tussen 24:00 uur en 06:00 uur niet geopend mogen zijn voor bezoekers.
    • Voor de andere horecabedrijven zoals cafés en discotheken met een Alcoholwetvergunning die vallen onder horeca categorie 2 en 3 geldt dat zij tussen 02:00 uur en 06:00 uur niet geopend mogen zijn voor bezoekers.

    Mogelijkheden aanvragen ontheffing:

      Standaard sluitingstijd Doorlopende ontheffing Incidentele ontheffing
    Horeca categorie 1 24:00 uur Niet mogelijk 6x per jaar van vrijdag- op zaterdagnacht en van zaterdag- op zondagnacht tot 02:00 uur
    Horeca categorie 2 en 3 02:00 uur Vrijdag- op zaterdagnacht tot 04:00 uur en/of zaterdag- op zondagnacht tot 04:00 uur 6x per jaar van vrijdag- op zaterdagnacht en van zaterdag- op zondagnacht tot 04:00 uur

    Onderstaande vastgestelde dagen zijn opgenomen in de APV:

    De sluitingstijden van horecabedrijven categorie 2 en 3 worden op de volgende feestdagen vastgesteld op 04:00 uur: Rosenmontag (Carnaval), 1e en 2e paasdag, Koningsdag en Koningsnacht, Hemelvaartsdag, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag.

    De sluitingstijden van horecabedrijven categorie 2 en 3 worden in de nacht van Oud & Nieuw vastgesteld op 06:00 uur.

  • Eenmalige subsidie cultuur, welzijn en sport Hof van Twente

    Het college stelt een eenmalige subsidie beschikbaar voor initiatieven die op korte en/of langere termijn een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de buurt, de wijk of een of meerdere kernen van de gemeente.

    Het betreft:

    • Activiteiten die bedoeld zijn om preventie en ondersteuning te bieden bij participatie en zelfredzaamheid van kwetsbare inwoners.
    • Activiteiten en evenementen die bijdragen aan de sociale cohesie, participatie en betrokkenheid van burgers en aan de uitstraling van Hof van Twente.
    • Het betreft een lokaal initiatief uit gemeente Hof van Twente.
    • De activiteiten moeten in het kalenderjaar 2025 plaatsvinden of opgestart worden.

  • Subsidie sanering asbestdaken

    De gemeente Hof van Twente stimuleert het verwijderen van asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht. Asbestdaken zijn de grootste resterende bron van asbest die we op dit moment hebben. Daken   kunnen door de jaren heen aangetast worden door weer en wind waardoor er mogelijk asbestvezels vrijkomen. Verwijdering (sanering) van asbest is daarom op enig moment echt nodig. Sinds de invoering van de asbestdakensubsidie in 2018 zijn er, in gemeente Hof van Twente, omgerekend al 72 voetbalvelden aan asbestdaken verwijderd. Daarom blijven wij de verwijdering van asbestdaken stimuleren en hebben wij met een nieuwe regeling  de stimulering door middel van subsidie verlengd tot en met 2028.

    Deze subsidie mag gecombineerd worden met eventuele andere regelingen.

    LET OP: de verwering van asbestdaken geldt niet voor asbestdakbeschot (asbestbetimmering onder de dakpannen) of andere asbesttoepassingen en daarom is hiervoor ook geen gemeentelijke subsidie voor beschikbaar gesteld. Het moet gaan om asbesthoudende toepassingen op daken die in contact staan met de buitenlucht en door verwering zorgen voor verspreiding van asbestvezels naar de leefomgeving. Bijvoorbeeld dakbedekking van asbestgolfplaten of dakleien met asbest.