Zoekresultaat 71 - 75 van 75 resultaten

 • Betaald parkeren woonwijken

  In woonwijken die dicht bij het centrum liggen is vaak sprake van parkeeroverlast. Woon jij in zo'n wijk en heb je overlast, dan kun je ons vragen een betaald parkeren regeling in te voeren. Zijn er genoeg mensen in de straat of buurt het hiermee eens, dan voeren we betaald parkeren in. Doel hiervan is de overlast te verminderen en de parkeerruimte goed te benutten.

 • Bouwtekening of bouwdossier opvragen of inzien

  Je kunt bij ons tegen betaling verschillende soorten bouwtekeningen opvragen. Bouwtekeningen kun je nodig hebben voor onder andere het aanvragen van een vergunning, klussen in je pand zoals het leggen van een vloer, of als je jouw pand gaat verkopen. Geef altijd duidelijk aan welke tekeningen je opvraagt.

 • Standplaats weekmarkt

  Voor de weekmarkten in Eindhoven zijn 3 standplaatsen beschikbaar: vaste standplaatsen, meeloperstandplaatsen en standwerkerplaatsen. Voor de eerste 2 kom je alleen in aanmerking als je op de belangstellendenlijst staat. Schrijf je in via het online formulier of laat je inschrijven bij de marktmeester. Hieronder lees je meer over de verschillende marktstandplaatsen.

 • Brandveilig gebruik, melding of omgevingsvergunning

  Om een gebouw brandveilig te kunnen gebruiken, neem je maatregelen die voldoen aan de voorschriften uit het Bouwbesluit 2012. Daarnaast maak je voor de meer risicovolle soorten gebruik een melding, of vraag je een omgevingsvergunning aan. In beide gevallen doe je dit via het Omgevingsloket Online (OLO).

 • Subsidie gemeentelijke monumenten

  Ben je eigenaar van een gemeentelijk monument? Wij vinden het belangrijk dat dit in goede staat blijft en komen je graag tegemoet in de onderhoudskosten. Vraag daarom subsidie aan voor de instandhoudingskosten.