Zoekresultaat 11 - 20 van 28 resultaten

 • Vergunning kamerverhuur aanvragen

  Als u kamers verhuurt aan 3 of meer personen op 1 adres dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Deze vraagt u aan via het Omgevingsloket.

 • Kind erkennen voor of na de geboorte

  Bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap met de moeder van uw kind? Dan kunt u uw kind persoonlijk erkennen. Maak hiervoor een afspraak bij de balie Publiekszaken. Bij de erkenning legt u meteen vast welke achternaam uw kind krijgt. Als u uw kind heeft erkend, krijgt u niet automatisch het gezag over het kind. Ouderlijk gezag regelt u via de website van de Rechtspraak.

 • Subsidie Wageningse Isolatieactie

  Heeft u een slecht geïsoleerde koopwoning en wilt u die energiezuiniger maken? U kunt zich aanmelden voor de subsidie van de Wageningse Isolatieactie. Wij kijken of uw woning aan de subsidievoorwaarden voldoet en begeleiden het proces. Doe de aanvraag via de website van Energie Samen Foodvalley. Heeft u vragen over de Wageningse Isolatieactie? Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen. Of…

 • Briefadres aanvragen

  Heeft u tijdelijk geen vast adres omdat u bijvoorbeeld tijdelijk in het buitenland of in een zorginstelling woont? Dan kunt u in sommige situaties een briefadres aanvragen. Een briefadres is een adres waar u uw post naartoe laat sturen. U kunt dan belangrijke post van de overheid en andere organisaties ontvangen. Zo blijft u bereikbaar voor organisaties. Het briefadres vraagt…

 • Afvalstoffenheffing

  Ieder huishouden betaalt elk jaar belasting aan de gemeente voor afval. Dit noemen we afvalstoffenheffing. Met deze inkomsten kan de gemeente uw afval ophalen en verwerken.

 • Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

  In gemeente Wageningen worden vluchtelingen uit Oekraïne en andere landen opgevangen. Op dit momenten wonen ongeveer 180 vluchtelingen uit Oekraïne in Wageningen.

 • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen aanvragen

  Heeft u een laag inkomen en te weinig geld om de gemeentelijke belastingen te betalen? Voor verschillende soorten belastingen kunt u online kwijtschelding aanvragen. Kwijtschelding betekent dat u de kosten voor een deel of helemaal niet hoeft te betalen.

 • Subsidie voor het groener maken van uw tuin, dak of buitenmuur aanvragen

  U wilt uw tuin, dak of buitenmuur groener maken? De gemeente geeft subsidie. Kom in actie en doe een online aanvraag. De subsidie is beschikbaar voor inwoners, bedrijven en organisaties. Voor organisaties en bedrijven is er een andere manier van aanvragen.

 • Hondenbelasting aanmelden of afmelden

  Als u 1 of meer honden heeft, dan betaalt u elk jaar hondenbelasting. Meld een nieuwe hond aan binnen 14 dagen na aanschaf. Verhuist of overlijdt uw hond? Meld uw hond af binnen 6 weken. Stuur bij het afmelden van uw hond altijd bewijs mee waaruit blijkt dat u de hond niet meer heeft. Uw hond aan- of afmelden regelt u online.

 • Hulp vanuit de gemeente regelen (Wmo)

  We willen dat iedereen mee kan doen in de samenleving en zo zelfstandig mogelijk kan leven. Voor sommigen is dat niet eenvoudig en lukt dat (tijdelijk) niet zonder hulp. Gelukkig zijn er vaak familieleden, buren of vrienden die een handje willen helpen. Is de ondersteuning die u in uw omgeving kunt vinden niet voldoende? Dan kunt u dit bij de gemeente Wageningen melden. De gemeente kan u op verschillende manieren helpen.