Zoekresultaat 1231 - 1240 van 1534 resultaten

 • Vertrek naar buitenland

  Als u zich voor langere tijd in het buitenland vestigt en u laat zich uitschrijven bij uw laatste woongemeente dan is er sprake van vertrek naar het buitenland. Voordat u vertrekt uit Nederland, geeft u uw vertrek (emigratie) door aan de gemeente.

 • Attestatie de vita (internationaal bewijs van in leven zijn)

  Een attestatie de vita is een internationaal bewijs dat u in leven bent.

 • Reizen met kinderen tot 18 jaar

  In sommige gevallen heeft u toestemming nodig om te mogen reizen met uw kind. Bijvoorbeeld als u gaat reizen zonder de andere ouder van uw kind. U kunt ook toestemming nodig hebben als u gaat reizen met kinderen die niet van uzelf zijn.

 • Conceptverzoek (conceptaanvraag bouwplan)

  Als u een bouwplan heeft en twijfelt of u dit mag uitvoeren, dan kunt u een conceptverzoek (vooroverleg) indienen. De gemeente kijkt dan met u mee naar de haalbaarheid van uw conceptplan. Hiervoor toetsen wij uw plan aan de regels van het omgevingsplan en de regels die gelden voor het uiterlijk van het bouwwerk. Voor een conceptverzoek betaalt u leges.…

 • Bewijs van in leven zijn

  U heeft een bewijs nodig waaruit blijkt dat u in leven bent. Voor bijvoorbeeld een uitkering van een pensioenfonds of een levensverzekeringsmaatschappij kan het nodig zijn dit bewijsstuk te overleggen. Vraagt een instantie in Nederland hier om? Dan kunt u een Bewijs van in leven zijn online aanvragen met DigiD. Bij de stappen die u hierbij doorloopt betaalt u de kosten direct via iDEAL. U ontvangt het uittreksel dan via de post.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Bij de gemeente staat iedereen ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, moet de gemeente een onderzoek starten.

  Staat iemand op uw adres ingeschreven, terwijl die niet bij u woont? Vraag de gemeente dan om een adresonderzoek.

 • Paspoort voor kinderen onder de 18 jaar

  Bij de aanvraag van een paspoort voor een kind onder de 18 jaar moet het kind (of de kinderen) altijd aanwezig zijn. Een paspoort voor kinderen onder de 18 jaar is 5 jaar geldig.

 • Bewijs Nederlanderschap

  Soms heeft u een bewijs nodig om aan te tonen dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. Bijvoorbeeld bij een verhuizing naar het buitenland of een huwelijk. U kunt het bewijs alleen aanvragen in de gemeente waar u staat ingeschreven. Als u het bewijs digitaal aanvraagt met uw DigiD, krijgt u het binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

 • Hulp bij schulden

  Geldfit Kom je aan het eind van de maand regelmatig geld te kort? Doe dan de gratis check op geldfit.nl. Je krijgt inzicht in jouw inkomsten en uitgaven. Je kunt ook met vragen met een medewerker van Geldfit bellen. Geldfit is bereikbaar voor jongeren, volwassenen en ondernemers. Voor ieder 1 Als je schulden hebt en in de knel dreigt te…

 • Geboorteaangifte

  Heeft u net een kind gekregen? Is hij of zij in Nederland geboren? Geef uw kind dan aan bij de burgerlijke stand van de gemeente waar hij/zij is geboren. U kunt de geboorteaangifte online bij ons doorgeven. Daarbij moet een verklaring worden meegestuurd van de verloskundige of de (huis)arts. Ook andere...