Zoekresultaat 11 - 20 van 22 resultaten

 • Geluidsapparatuur in horecabedrijf, ontheffing

  Als u gebruikmaakt van geluidsapparatuur in uw horecabedrijf, meldt u dit bij de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH). Om geluidsoverlast te voorkomen, kan de ODMH extra afspraken hierover met u maken.

 • Omgevingsvergunning strijdig gebruik

  In een omgevingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan, gebruikt mogen worden. Wanneer u grond of een gebouw op een andere manier wilt gebruiken dan in het omgevingsplan staat, mag u met een omgevingsvergunning strijdig gebruik uw plan toch uitvoeren. 

 • Portaal Werk en Inkomen

  Wanneer u een uitkering krijgt via de Participatiewet, BBZ (Tozo), de IOAW of de IOAZ dan kunt u een overzicht van deze uitkering online bekijken en opvragen. Dit doet u via de Portal Werk en Inkomen.

 • Tiny house

  Een tiny house is een woning met een maximale oppervlakte van 50 vierkante meter en heeft als bestemming permanente bewoning.

 • Uitkering voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers (IOAW)

  U kunt een uitkering van de gemeente krijgen als u vóór 1 januari 1965 geboren bent en na uw 50ste verjaardag werkloos bent geworden. Dit heet een IOAW-uitkering. Deze uitkering krijgt u alleen als u onvoldoende inkomen hebt om van te leven en nadat uw WW-uitkering gestopt is. U vraagt de uitkering aan via werk.nl.

 • Milieu, vergunning of melding

  Wanneer de activiteiten van uw bedrijf gevolgen hebben voor het milieu, moet u een milieuvergunning aanvragen of een melding Activiteitenbesluit doen.

 • Onroerend goed, beperkingen

  U kunt niet altijd doen wat u wilt met onroerend goed. Bijvoorbeeld als u in een monumentenpand woont. Of als de gemeente een voorkeursrecht heeft om uw eigendom te kopen.

 • Antenne of schotelantenne plaatsen

  Als u een antenne of schotelantenne wilt plaatsen, hebt u in sommige gevallen een omgevingsvergunning nodig van de gemeente. Check via Omgevingsloket online of dit voor u geldt.

 • Boom kappen, vergunning

  Wilt u een boom kappen, verplanten of flink snoeien? Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Uw aanvragen of meldingen voor Waddinxveen dient u in bij de Omgevingsdienst Midden-Holland. U kunt daar ook terecht voor alle informatie. Bel 088 54 50 001 of mail: info@odmh.nl. 

 • Omgevingsvergunning

  Bent u van plan om uw woning of bedrijf te (ver)bouwen? Of wilt u bijvoorbeeld een alarminstallatie plaatsen of een boom kappen? Voor bepaalde werkzaamheden aan of om uw huis of bedrijfspand heeft u een omgevingsvergunning nodig.