Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

 • Rijbewijs

  Een rijbewijs vraagt u aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Dat kan op twee manieren. Maak hiervoor een afspraak. Gaat het om een verlenging van het rijbewijs, dan kunt u ook online aanvragen via de RDW.

 • Sociaal participatiefonds 2024

  Heeft u weinig geld te besteden, omdat u een laag inkomen heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor de participatieregeling. Het Sociaal Participatiefonds is een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld abonnementen, contributies, cursusgelden en ouderbijdragen voor (plaatselijke) voorzieningen. Bedragen 2024 Als uw aanvraag voor het Sociaal Participatiefonds wordt toegekend, ontvangt u een vast bedrag van € 142,00. Per thuiswonend gezinslid ontvangt u een bedrag van € 100,00. Dat geldt niet voor een inwonende zoon/dochter van 18 jaar of ouder. Is uw kind geboren tussen 1 januari 2006 en 31 december 2011 en bezoekt uw kind het voortgezet onderwijs (zit dus niet meer op de basisschool)? Dan ontvangt u voor dit kind € 142,00 extra.

 • Paspoort

  Een paspoort is tien jaar geldig voor volwassenen. Het paspoort is vijf jaar geldig voor minderjarigen. Paspoorten bevatten een chip waarin ook uw vingerafdrukken zijn opgenomen. Deze vingerafdruk nemen wij bij het aanvragen van het paspoort op. Iedereen vanaf 14 jaar is verplicht zich te kunnen legitimeren.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  Een uittreksel van de burgerlijke stand is een schriftelijk bewijs van: Geboorte Huwelijk Echtscheiding Partnerschapsregistratie Ontbinding partnerschap Overlijden

 • Briefadres aanvragen

  Wanneer u geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, kunt u zich inschrijven op een briefadres (postadres). Dit is een adres waar de overheid iemand zonder woonadres kan bereiken. Een briefadres mag geen postbusnummer zijn.

 • Waarmerken kopie of afschrift

  De gemeente kan een kopie van uw Nederlands paspoort, identiteitskaart, verblijfsvergunning of ander document waarmerken. Hiermee bewijst u dat de kopie gelijk is aan het originele document.

 • Duurzaamheidslening

  Met de duurzaamheidslening kunt u energiebesparende maatregelen aan uw woning uitvoeren. De gemeente Stadskanaal zet met haar beleid in op maatregelen die energie besparen. Zonnepanelen (PV) komen niet in aanmerking voor de gemeentelijke duurzaamheidslening. Het budget van de gemeentelijke duurzaamheidslening is beperkt. U kunt ook gebruikmaken van de landelijke energiebespaarlening. Deze regeling sluit misschien beter aan bij uw mogelijkheden om te verduurzamen. Informatie hierover kunt u vinden op de website energiebespaarlening.

 • Identiteitskaart

  Een Nederlandse identiteitskaart is tien jaar geldig voor volwassenen en vijf jaar voor minderjarigen. Iedereen vanaf 14 jaar is verplicht zich te kunnen legitimeren.

 • Trouwen / geregistreerd partnerschap

  Bent u van plan te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan? Meld dit dan bij de gemeente waar het huwelijk / geregistreerd partnerschap wordt voltrokken.

 • Bewijs Nederlanderschap

  Het bewijs van Nederlanderschap is een schriftelijke verklaring dat u in het bezit bent van de Nederlandse nationaliteit. U kunt het bewijs van Nederlanderschap alleen krijgen bij de gemeente waar u nu ingeschreven staat.