Zoekresultaat 21 - 24 van 24 resultaten

 • Vertrek naar het buitenland

  Gaat u emigreren of woont u meer dan acht maanden in een jaar in het buitenland? Dan meldt u dit bij uw huidige gemeente. Ook als de periode van acht maanden niet aaneengesloten is.

 • Naamgebruik wijzigen

  U gaat trouwen, scheiden of een partnerschap sluiten en wilt het gebruik van uw achternaam veranderen. Dat kan. Uw officiƫle achternaam (de naam waarmee u bent geboren) blijft hetzelfde, die houdt u altijd.

 • Eerste inschrijving in Nederland

  Komt u uit het buitenland en gaat u gedurende een half jaar tenminste vier maanden in Nederland wonen? Dan bent u verplicht zich in te schrijven in de BRP (Basisregistratie Personen) van de gemeente van vestiging. Ook personen die al eerder ingeschreven hebben gestaan, maar uitgeschreven zijn voor 1 oktober 1994, moeten een eerste inschrijving doen. Binnen vijf dagen na de vestiging in Nederland moet u zich persoonlijk aanmelden.

 • Starterslening

  Met de Starterslening overbrugt u het verschil tussen de prijs van uw eerste huis en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen en: is uw eerste koopwoning toch haalbaar; heeft u de eerste 3 jaar geen maandlasten; is er een betrouwbaar vangnet dankzij NHG (National Hypotheek Garantie).