Zoekresultaat 21 - 30 van 30 resultaten

 • Ontwikkelen van uw vakantiepark

  Drenthe is dé provincie voor vrijetijd in Nederland. De ambitie is een boeiende en bloeiende sector voor verblijfsrecreatie in 2025! Dit betekent dat het aantal goedlopende vakantieparken verdubbeld moet worden en het aantal parken dat geen recreatieve toekomst meer heeft gehalveerd. Hiervoor heeft Vitale vakantieparken Drenthe interessante instrumenten en programma’s ontwikkeld om ondernemers en Verenigingen van Eigenaren daarbij te helpen.

 • Standplaatsvergunning

  Wilt u een kraam of wagen langs de weg zetten om spullen te verkopen of om reclame te maken? Dan vraagt u een standplaatsvergunning aan. Bijvoorbeeld voor een ijskraam, bloemenstalletje of promotiekraam. U heeft ook een standplaatsvergunning nodig als de kraam op uw eigen terrein staat of op het water.

 • Grofvuil en tuinafval laten ophalen

  Grofvuil en tuinafval kunt u op dinsdag laten ophalen. Hiervoor maakt u een afspraak. Doe dit uiterlijk een dag van tevoren voor 15.00 uur.

 • Subsidie aanvragen voor plan of activiteit

  Organiseert u of uw vereniging een cultureel of sportief evenement? Of een activiteit of bijeenkomst die de leefbaarheid in Noordenveld vergroot of bijdraagt aan het welzijn van onze inwoners? Dan kunt u online subsidie aanvragen. Wij dragen dan bij in de kosten.

 • Onroerendezaakbelasting (OZB) en WOZ-waarde

  Heeft u een eigen woning? Of bent u eigenaar of gebruiker van een bedrijfsgebouw of stuk grond? Dan betaalt u elk jaar onroerendezaakbelasting (OZB). U krijgt de aanslag toegezonden via de post of via mijnoverheid.nl. Hoeveel u betaalt hangt af van de waarde van uw pand (WOZ-waarde). U kunt een kopie van het taxatieverslag en/of de aanslag bekijken in het belastingloket.

 • Evenementen en activiteiten

  Er is veel te doen in en om Noordenveld (de kop van Drenthe). U vindt deze informatie op Drenthe.nl, een initiatief van de provincie Drenthe.

 • Conceptaanvraag indienen

  Heeft u plannen om te bouwen of verbouwen, maar weet u niet of uw plannen haalbaar zijn? Dan kunt uw plan aan ons voorleggen in een conceptaanvraag. Een conceptaanvraag doet u in het Omgevingsloket. Of u kunt eerst een balievraag stellen.

 • Afvalpas aanvragen

  Bij elk woonadres in Noordenveld hoort een afvalpas. Met deze pas levert u afval in bij het Grondstoffencentrum. Bent u uw afvalpas kwijt of is de pas beschadigd, dan kunt u een nieuwe pas kopen. U krijgt de afvalpas binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

 • Evenementenvergunning aanvragen

  Voor het organiseren van een evenement heeft u een vergunning nodig. Een evenementenvergunning is gratis.

 • Incidentele festiviteit melden

  Wilt u in uw horeca-, sport- of recreatiebedrijf iets bijzonders organiseren? Zoals een live-optreden in een café? U mag 6 keer per jaar afwijken van de geldende geluidsnormen. Geef dit minstens 2 weken van te voren aan ons door.