Zoekresultaat 21 - 28 van 28 resultaten

 • Leerlingenvervoer aanvragen

  Onder sommige voorwaarden kunt u als ouder, voogd of verzorger van een leerling via de gemeente een vergoeding krijgen voor de vervoerskosten van en naar school. Dit noemen we leerlingenvervoer.

 • Bijstandsuitkering aanvragen

  Heeft u geen werk of een te laag inkomen om van rond te komen? Dan kunt u bijstand aanvragen bij de gemeente.

 • Natuurvriendelijk maaien van bermen

  De gemeente zorgt voor grasvelden en bermen. Dit doen wij op een natuurvriendelijke (ecologische) manier. Zo krijgen we meer verschillende bloemen en kruiden. En daardoor ook meer insecten en vlinders. Dit gaat stap voor stap en ziet er soms wat onverzorgd uit.

 • Veerpont Lexkesveer

  Iedere dag vaart veerpont Lexkesveer tussen Wageningen en Randwijk. De veerpont is geschikt voor voertuigen met en zonder motor. U betaalt voor de overtocht.

 • Parkeervergunning aanvragen

  In sommige delen van Wageningen heeft u een parkeervergunning nodig, om uw auto (tijdelijk) te mogen parkeren. Bekijk de digitale kaart om te zien of u in een vergunninggebied woont of werkt. Er zijn verschillende soorten parkeervergunningen voor bewoners, hun bezoekers, bedrijven, zorgverleners en mantelzorgers.  

 • Uittreksel burgerlijke stand aanvragen

  Het uittreksel burgerlijke stand geeft informatie over iemands geboorte, huwelijk of partnerschap, echtscheiding of overlijden. U vraagt dit uittreksel aan bij de gemeente waar dit is gebeurd. U kunt het uittreksel online aanvragen. U ontvangt het uittreksel binnen 5 werkdagen via de post.

 • Verwijderen van fietswrakken en zwerffietsen

  Ziet een fiets, bromfiets, snorfiets, tandem of bakfiets eruit als een wrak? Bijvoorbeeld omdat een zadel of wielen ontbreken? Dan mag de gemeente de fiets afvoeren volgens de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Wageningen. Voordat we dat doen, waarschuwen we u door een gele sticker op de fiets de plaatsen.

 • Hulp bij geldzaken

  De gemeente kan inwoners met vragen over geldzaken ondersteunen. Het Startpunt is hiervoor het 1e aanspreekpunt. In een gesprek met het Startpunt wordt duidelijk wat u zelf kunt oplossen en waarbij u hulp wilt. Soms zijn 1 of een paar gesprekken met het Startpunt genoeg om uw vraag of probleem op te lossen. Het kan ook zijn dat er meer of andere hulp nodig is. Misschien heeft u voordeel bij een cursus. Of is hulp van een vrijwilliger of een beroepskracht de beste oplossing. Dat gaat altijd in overleg met u. Het Startpunt kan u daarin de weg wijzen.