Zoekresultaat 21 - 30 van 41 resultaten

 • Zuidlaardermarkt (English)

  The Zuidlaardermarkt is held every year on the third Tuesday in October. This is Europe's largest horse market, which also features a major fun fair and four kilometres of market stalls selling just about everything. Are you big on horses or just looking for an enjoyable and fun day out? Then you’ll find the Zuidlaardermarkt a truly irresistible experience!

 • Kalender aangemelde evenementen

  Wilt u een evenement organiseren? Hiervoor heeft u toestemming nodig. U moet melding doen van het evenement en in bepaalde gevallen een evenementenvergunning aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina een evenement organiseren.

 • Documenten WVA

  Op deze pagina vindt u documenten over de plannen van een Woonvorm voor Asielzoekers (WVA) in Vries.

 • ID-kaart

  Een identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. Na zes werkdagen kunt u uw ID-kaart ophalen bij de receptie van het gemeentehuis. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig, een ID-kaart voor jongeren (tot 18 jaar) is 5 jaar geldig.

 • De Tafel van de genomineerden Open Call 2023

  In maart en april presenteren we het werk van 7 genomineerden van de Open Call 2023. De gemeente Tynaarlo bestond in 2023 25 jaar en organiseerde een wedstrijd voor jong creatief talent. Alle vormen van cultuur kwamen in aanmerking: o.a. muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en nieuwe media. Het thema was ’25 jaar gemeente Tynaarlo’ en natuurlijk ‘Feest’.

 • Gevonden of verloren voorwerpen

  Heeft u iets verloren of gevonden? Dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente. Als u een verloren voorwerp heeft gevonden, bent u zelfs verplicht dit zo snel mogelijk te doen. Dat kan via de link hieronder. Denkt u dat uw voorwerp is gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie. Verlies of diefstal van een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort moet u eerst persoonlijk melden bij de gemeente. Van de gemeente ontvangt u dan een formulier waarmee u aangifte kunt doen bij de politie.

 • Uittreksel BRP door advocaten

  Bent u advocaat, notaris, gerechtsdeurwaarder of werkt u bij een overheidsinstantie? En heeft u van een inwoner een bewijs nodig dat deze persoon in de gemeente Tynaarlo ingeschreven staat? Dan kunt u met eHerkenning een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) aanvragen. Dit is goedkoper en gaat sneller dan wanneer u het uittreksel schriftelijk bij ons aanvraagt.

 • Bezwaren, klachten, bemiddeling en rechtsbescherming

  Bent u het niet eens met een beslissing van ons als gemeente? Komt u er niet uit met ons? Of wilt u bezwaar maken of een klacht indienen? In zulke situaties zijn er diverse manieren om tot een uitspraak of oplossingen te komen. Zie het overzicht hieronder.

 • Uitjes voor het hele gezin

  Tynaarlo ligt in de kop van Drenthe, binnen De Hondsrug Unesco Global Geopark en wordt ook wel de groene long van de regio genoemd. En niet voor niks, want Tynaarlo heeft prachtige natuurgebieden, waar open water, moerasgebieden, hoogveen en graslanden worden afgewisseld door mooie es- en brinkdorpen. Ben je opzoek naar een uitje voor het hele gezin? Lees dan snel verder en bekijk de kaart met verschillende activiteiten.

 • Wat is er geregeld voor kiezers met een beperking?

  Iedereen moet gebruik kunnen maken van het kiesrecht. Onze stembureaus zijn daarom toegankelijk voor mensen met een beperking. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden. Hieronder vindt u meer informatie over hulpmiddelen die beschikbaar zijn.