Zoekresultaat 2051 - 2060 van 2213 resultaten

 • Bewijs van in leven zijn

  Een Bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat je in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen daar om vragen. Sta je in Boxtel ingeschreven? Vraag dit bewijs dan bij ons aan. Dat kan eenvoudig online. Voor gebruik in het buitenland heet het een Attestatie de vita. Je kunt dit niet online aanvragen. Hiervoor moet je persoonlijk langskomen.

 • Achternaam kiezen voor uw kind

  Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt: die van u of van uw partner. Vanaf 1 januari kan dit ook een gecombineerde achternaam zijn. U kiest vóór de geboorte of bij de aangifte van de geboorte. Dit moet u persoonlijk doen in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. Beide ouders moeten aanwezig zijn bij de afspraak.

 • Uitgifte bouwkavel Bedrijvenpark Zuid Groningen

  De gemeente Westerwolde verkoopt stukken land op het Bedrijvenpark 'Zuid Groningen' in Ter Apelkanaal naast de Avebe. Heeft u als ondernemer interesse om op deze plek grond te kopen, vul dan het webformulier in.

 • Aangifte doen van overlijden

  Aangifte van overlijden doet u in de gemeente waar iemand overleden is. Meestal doet de uitvaartondernemer aangifte van overlijden. U kunt als nabestaande ook zelf aangifte doen. De gemeente maakt een overlijdensakte op en geeft toestemming voor de uitvaart.

 • Uittreksel burgerlijke stand

  Heeft u een bewijs nodig van een geboorte, huwelijk, partnerschap, echtscheiding of overlijden? Dan kunt een kopie van de officiële akte aanvragen via DigiD. Dat doet u bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U krijgt het uittreksel binnen 8 werkdagen per post thuisgestuurd.

 • Legaliseren handtekening

  Moet u aantonen dat uw handtekening op een document echt van u is? Dan kunt u deze laten legaliseren. U zet dan bij de gemeente uw handtekening op het document. De gemeente bevestigt dat dit dezelfde handtekening is als op uw identiteitsbewijs.

 • Gebruik van elkaars achternaam

  Na uw huwelijk of geregistreerd partnerschap verandert uw achternaam niet. Ook niet na een scheiding of verlies van uw partner. Wel kunt u bij de gemeente aangeven met welke achternaam overheidsinstanties u voortaan aanschrijven.

 • Verhuizing doorgeven

  Gaat u binnen de gemeente Venray verhuizen? Of verhuist u vanuit een andere Nederlandse gemeente naar Venray? Geef uw verhuizing op tijd door. Uiterlijk vijf dagen na de verhuisdatum of maximaal vier weken ervoor.

 • Aangifte overlijden

  Als iemand in Vught overlijdt, kan iedereen die dat weet daarvan aangifte doen. Meestal is dat de begrafenisondernemer. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op. Voor het persoonlijk aangeven van een overlijden maakt u een afspraak. De begrafenisondernemer kan de aangifte ook online doen.

 • Klein kansspel organiseren

  Bij een klein kansspel kunnen deelnemers prijzen winnen. Deze prijzen blijven onder een bepaald bedrag. Je meldt een klein kansspel schriftelijk bij de gemeente. Voor een loterij gelden andere regels. Bij een kansspel gokken de deelnemers om iets te kunnen winnen. De prijzen blijven ond...