Zoekresultaat 2051 - 2060 van 2208 resultaten

  • Bezwaar maken

    De gemeente kan een besluit nemen waar u het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld als uw aanvraag voor een subsidie of vergunning is afgewezen. Of u bent het niet eens met de vergunning die uw buurman heeft gekregen. U kunt dan bezwaar maken.

  • Geveltuinen en boomtuinen

    Wilt u een geveltuin laten aanleggen of één of meerdere onverharde stukken grond rondom bomen (boomspiegels) adopteren of inrichten als boomtuin? U kunt dit doorgeven via een melding openbare ruimte.

  • Achternaam kiezen voor uw kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt: die van u of van uw partner. Vanaf 1 januari kan dit ook een gecombineerde achternaam zijn. U kiest vóór de geboorte of bij de aangifte van de geboorte. Dit moet u persoonlijk doen in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. Beide ouders moeten aanwezig zijn bij de afspraak.

  • Uitgifte bouwkavel Bedrijvenpark Zuid Groningen

    De gemeente Westerwolde verkoopt stukken land op het Bedrijvenpark 'Zuid Groningen' in Ter Apelkanaal naast de Avebe. Heeft u als ondernemer interesse om op deze plek grond te kopen, vul dan het webformulier in.

  • Aangifte doen van overlijden

    Aangifte van overlijden doet u in de gemeente waar iemand overleden is. Meestal doet de uitvaartondernemer aangifte van overlijden. U kunt als nabestaande ook zelf aangifte doen. De gemeente maakt een overlijdensakte op en geeft toestemming voor de uitvaart.

  • Uittreksel burgerlijke stand

    Heeft u een bewijs nodig van een geboorte, huwelijk, partnerschap, echtscheiding of overlijden? Dan kunt een kopie van de officiële akte aanvragen via DigiD. Dat doet u bij de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. U krijgt het uittreksel binnen 8 werkdagen per post thuisgestuurd.

  • Legaliseren handtekening

    Moet u aantonen dat uw handtekening op een document echt van u is? Dan kunt u deze laten legaliseren. U zet dan bij de gemeente uw handtekening op het document. De gemeente bevestigt dat dit dezelfde handtekening is als op uw identiteitsbewijs.

  • Gebruik van elkaars achternaam

    Na uw huwelijk of geregistreerd partnerschap verandert uw achternaam niet. Ook niet na een scheiding of verlies van uw partner. Wel kunt u bij de gemeente aangeven met welke achternaam overheidsinstanties u voortaan aanschrijven.

  • Verhuizing doorgeven

    Gaat u binnen de gemeente Venray verhuizen? Of verhuist u vanuit een andere Nederlandse gemeente naar Venray? Geef uw verhuizing op tijd door. Uiterlijk vijf dagen na de verhuisdatum of maximaal vier weken ervoor.

  • Aangifte overlijden

    Als iemand in Vught overlijdt, kan iedereen die dat weet daarvan aangifte doen. Meestal is dat de begrafenisondernemer. De gemeente maakt dan een overlijdensakte op. Voor het persoonlijk aangeven van een overlijden maakt u een afspraak. De begrafenisondernemer kan de aangifte ook online doen.