Zoekresultaat 3331 - 3340 van 3443 resultaten

  • Vergunning standplaats

    Zonder vergunning mag u geen standplaats innemen. Dit geldt ook voor standplaatsen aan het water of op eigen grond. Wilt u voertuigen, tafels of kraampjes plaatsen voor het verkopen van producten of voor promotionele activiteiten? Vraag dan een standplaatsvergunning aan.

    Vaste standplaatsvergunning

    Wilt u meer dan twaalf dagen aaneengesloten of meer dan zes losse dagen per jaar een standplaats innemen? Dan heeft u een vaste standplaatsvergunning nodig. Neem voor het indienen van een aanvraag vaste standplaatsvergunning altijd eerst contact op met de gemeente over de mogelijkheden.

    Locaties

    De locaties voor vaste en (niet-incidentele) seizoensstandplaatsen zijn opgenomen in het Standplaatsenbeleid 2021. Op onderstaande vaste standplaatsen kunt u zien welke locaties nog beschikbaar zijn:

    • Winkelcentrum Kudelstaart ter hoogte van de Einsteinstraat – vrij op maandag
    • Ophelialaan/Pomplein ter hoogte van Ophelialaan 161 – vrij op maandag en donderdag
    • Raadhuisplein - vrij op donderdag

    Vergunning overdragen

    Wilt u een standplaatsvergunning aan iemand anders overdragen? Daar gelden strenge voorwaarden voor. Neem contact op als u meer informatie wilt ontvangen. 

    Seizoensstandplaatsvergunning

    Er zijn geen beschikbare seizoensstandplaatsen voor de verkoop van oliebollen en/of koek-en-zopie.

    Incidentele standplaatsvergunning

    Wilt u maximaal twaalf dagen aaneengesloten of maximaal zes losse dagen per jaar een standplaats innemen? Dan heeft u een incidentele standplaatsvergunning nodig.

    Meer informatie kunt u lezen in het Standplaatsenbeleid 2021.

  • Uitweg aanleggen

    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een vergunningaanvraag ingediend? Dan behandelen wij uw aanvraag volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Ligt uw perceel langs een provinciale weg, dan mag u in principe maximaal één uitweg naar de provinciale weg aanleggen zolang de uitweg ver genoeg is verwijderd van een bijzonder punt in de provinciale weg (kruising, oversteekplaats, bocht etc). 

    In uitzonderlijke gevallen is een tweede uitweg naar de provinciale weg toegestaan, bijv.:

    • door bedrijfssplitsing ontstaat behoefte aan een tweede uitweg
    • op uw perceel is geen ruimte voor een keerpunt

    U moet een omgevingsvergunning aanvragen als u een uitweg naar een provinciale weg wilt aanleggen, wijzigen of verwijderen.

    U vraagt een omgevingsvergunning aan via het Omgevingsloket voor de activiteit Uitweg aanleggen.

  • Uitstalvergunning

    U heeft een uitstalvergunning nodig als u buiten een uitstalling wilt plaatsen bij uw onderneming. Bijvoorbeeld een reclamebord. Aanvragen Aanvragen kan via e-mail via gemeente@smallingerland.nl  U moet uw aanvraag ten minste acht weken voordat u een uitstalling wilt plaatsen indienen Kosten €140,60 + jaarlijkse precariokosten Precariokosten zijn kosten voor het gebruiken van gemeentegrond. De hoogte van dit bedrag hangt af van het aantal vierkante meters gemeentegrond dat u gebruikt. Wilt u geen gebruik meer maken van uw uitstalling, geef dit dan aan ons door via gemeente@smallingerland.nl Dit moet u weten Vanaf uw uitstalling mag u geen producten verkopen Uw uitstalling mag maximaal 4 m2 bedragen. Voor fietsenzaken geldt een uitzondering, de uitstalling mag dan 8 m2 bedragen  Uw uitstalvergunning is voor onbepaalde tijd geldig U moet een nieuwe vergunning aanvragen als er iets wijzigt. Bijvoorbeeld in de omvang van de uitstalling of bij een verhuizing van de onderneming

  • Ventvergunning

    U heeft geen vergunning nodig als u aan de deur wilt verkopen of uw diensten wilt aanbieden (venten). Wel moet u zich aan de volgende regels houden: U mag venten tussen 08:00 en 20:00 uur. Op zondag is het verboden te venten. Het is verboden te venten als hierdoor de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het milieu in gevaar komt. Soms kan er ontheffing worden verleend. Bel hiervoor met de gemeente via 14 0172.

  • Spandoek plaatsen

    Op het moment dat u een evenement organiseert wilt u dat ook kenbaar maken aan het publiek. Hiervoor bestaat de mogelijkheid om een spandoek op te hangen.  Voorwaarden Hieraan zijn wel de volgende voorwaarden verbonden: 4,5 meter boven de straat; Deugdelijke bevestiging; wanneer deze door omstandigheden gevaar oplevert zorgen voor herstel Verkeersveiligheid niet in gevaar brengen; Geen schade toebrengen aan gemeentelijke eigendommen; Eventuele schade door vergunning niet op gemeente te verhalen; Verwijderen na afloop evenement; Voldoet uw spandoek niet aan deze voorwaarden, dan heeft u een vergunning nodig. Meer informatie en het aanvragen van deze vergunning vindt u bij het product Ingebruikname gemeentegrond.

  • Standplaatsvergunning

    Als u vanaf een vaste plek aan de openbare weg goederen wilt verkopen of diensten wilt aanbieden, heeft u een standplaatsvergunning nodig. Vaste standplaatsen buiten de weekmarkt om Dit geldt voor de vaste standplaatsen in Hillegom voor de verkoop van consumptieartikelen, maar ook voor bijvoorbeeld een bus van CZ, Beter Horen of borstkankeronderzoek of een kraam van een politieke partij. De locaties van deze vaste standplaatsen zijn: 2 op het Henri Dunantplein (vast en tijdelijk mogelijk). 1 op de Jonkheer Mockkade 1 (vast en tijdelijk mogelijk). 2 op Het Palet ( vast en tijdelijk mogelijk). 1 op het parkeerterrein ‘de Vosse’. Alleen voor maatschappelijk/sociaal-culturele activiteiten of activiteiten op het gebied van volksgezondheid (vast en tijdelijk mogelijk). 1 locatie te bepalen door aanvrager en ter beoordeling door het college. Uitsluitend t.b.v. verkoop van kerstbomen, alleen tijdelijk mogelijk van 6 tot en met 24 december. Standplaatsen op de weekmarkt U heeft ook een standplaatsvergunning nodig wanneer u met een kraam wilt staan op de weekmarkt. De weekmarkt vindt iedere dinsdag plaats van 08:00 tot 14.30 uur op het Henri Dunantplein. Let op Informeer via apv.vergunningen@hltsamen.nl of er nog vaste standplaatsen of standplaatsen op de weekmarkt vrij zijn, alvorens u een aanvraag doet

  • Crisisplan

    U kunt een veiligheidsregio om informatie vragen over crisisplannen. Dit zijn plannen voor het voorkomen van branden, rampen en crisissen.

    Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio’s. In een veiligheidsregio werken brandweer, gemeente, politie en de medische hulpverlening samen. Veiligheidsregio’s bestrijden rampen en ongevallen. Ook zorgen ze voor crisisbeheersing.

    Een veiligheidsregio maakt crisisplannen (ook wel rampenbestrijdingsplannen) op voor bedrijven en instellingen. Hierin staat in ieder geval:

    • welke personen en instanties betrokken zijn
    • wie welke maatregelen neemt
    • wie de bevolking informeert en welke maatregelen daarvoor nodig zijn

    Er zijn bijvoorbeeld crisisplannen voor chemische bedrijven, ziekenhuizen, vliegvelden of voor een overstroming door een dijkdoorbraak.

  • Festiviteit horeca organiseren

    U wilt in uw horecagelegenheid een festiviteit organiseren waar bijvoorbeeld een zanger, bandje of DJ muziek komt maken. Dit kan, maar u dient de gemeente hiervan in kennis te stellen. Dit is nodig omdat de geluidsnormen als bedoeld in de artikelen 2.17, 2.19 en 2.20 van het Activiteitenbesluit milieubeheer, overschreden worden.  U mag maximaal 6 dagen per jaar deze geluidsnormen overschrijden. Voorwaarde is dat deze festiviteit binnen moet plaatsvinden.   De in kennis stelling doet u minstens 14 dagen voor  aanvang van de festiviteit.   

  • Venten

    Op straat of aan de deur verkopen wordt ook wel venten genoemd. Hier is geen vergunning voor nodig, maar er moet wel melding van gedaan worden. Dit geldt ook voor venten met gedrukte of geschreven stukken.

    Standplaats

    Wilt u een standplaats innemen voor het verkopen van goederen, of diensten aanbieden op een openbare en in de openlucht gelegen plaats? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig.

  • Evenement organiseren

    U wilt een evenement organiseren. Van een klein evenement doet u melding bij de gemeente. Voor een groter evenement vraagt u een evenementenvergunning aan. Een klein evenement is een kleinschalige activiteit in de openbare ruimte die niet langer duurt dan één dag en er komen (naar verwachting) niet meer dan 100 personen. Dit kan bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue zijn. U doet een melding van een klein evenement. Organiseert u een groter evenement? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan. Heeft u vragen of weet u niet zeker of u een vergunning nodig heeft? Vraag ons dan eerst om meer informatie.