Zoekresultaat 971 - 980 van 1412 resultaten

 • Emigreren

  Verhuist u vanuit Venray langer dan acht maanden naar het buitenland, dan moet u zich uitschrijven bij de gemeente. U kunt de uitschrijving op verschillende manieren doorgeven: online, schriftelijk of persoonlijk. Als niet alle gezinsleden van het adres meeverhuizen, geeft u de verhuizing persoonlijk door.

 • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

  Vraag een paspoort of identiteitskaart aan bij de gemeente waarin u woont. Bij de afspraak moet u zelf aanwezig zijn. Minderjarige kinderen moeten ook mee bij aanvragen en ophalen.  Zie verdere toelichting onder het kopje Aanpak. Na 5 werkdagen kunt u het reisdocument ophalen.

 • Een kind erkennen en naam kiezen

  U wordt automatisch de wettelijke ouder als u een geregistreerd partnerschap heeft of getrouwd bent met de moeder van het kind. Anders kunt u het kind erkennen bij de gemeente. U wordt dan alsnog de wettelijke ouder. Ook elk volgend kind moet u apart erkennen. Dat gaat niet automatisch. U kunt een...

 • Attestatie de vita

  Een attestatie de vita vraagt u aan als een (buitenlandse) organisatie een bewijs nodig heeft dat u in leven bent. Bijvoorbeeld een levensverzekeraar of pensioenfonds. Een attestatie de vita vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. U maakt hiervoor een afspraak.

 • Bezwaarschrift indienen tegen belastingaanslag

  Denkt u dat de hoogte van de WOZ-waarde niet goed is vastgesteld? Bent u het niet eens met de belastingaanslag? Neem dan eerst contact met ons op voordat u bezwaar gaat maken. Wij vinden het ook belangrijk dat de belastingaanslag en de WOZ-waarde correct zijn. Het inschakelen van een extern bureau voor het maken van bezwaar is daarom niet nodig. Wij kunnen u uitgebreid uitleg geven en adviseren over de te volgen stappen. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om een WOZ-taxateur te spreken.

 • Bewijs van in leven zijn en attestatie de vita

  Vraagt uw pensioenfonds of een andere uitkerende instantie om een bewijs dat u in leven bent? Dan kunt u een bewijs van in leven zijn of attestatie de vita aanvragen.

 • Paspoort of identiteitskaart voor kinderen

  Het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart voor een kind doet u via de gemeente. Uw kind komt zelf naar het raadhuis voor het aanvragen en ophalen van het document. Minderjarigen hebben tot 12 jaar toestemming van de ouders (of gezaghouders) nodig voor de aanvraag van een identiteitskaart. Bij een paspoort is dat 18 jaar.

  Een paspoort of identiteitskaart is een identiteitsbewijs. Iedereen vanaf 14 jaar heeft een paspoort of identiteitskaart nodig om zich in Nederland te identificeren. Het is ook een reisdocument. Een paspoort of identiteitskaart is nodig om naar het buitenland te reizen.

 • Identiteitskaart

  U vraagt een identiteitskaart aan in het gemeentehuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. De nieuwe ID-kaart kunt u na 5 werkdagen ophalen. U ontvangt een e-mail als de ID-kaart voor u klaarligt. Voor het ophalen van uw identiteitskaart hoeft u geen afspraak te maken.

 • Huwelijk en Partnerschap

  U wilt gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. De eerste stap op weg naar zo'n verbintenis is de melding voorgenomen huwelijk (vroeger: in ondertrouw gaan) of partnerschap. U doet de melding voorgenomen huwelijk/partnerschap online.

 • Gevonden en verloren voorwerpen

  U heeft iets gevonden Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gevonden? Lever deze documenten altijd in bij de gemeente. Wij vernietigen gevonden reisdocumenten om identiteitsfraude te voorkomen. Andere voorwerpen mag u inleveren bij de gemeente of thuis bewaren. Als u ze thuis bewaart bent u...